Duszona jagnięcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

88 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju . Zarumienione mięso podlej winem , dodaj rozmaryn gotuj aż wino zupełnie odparuje

Krok 2

W misce wymieszaj szklankę wody z posiekanym czosnkiem, skórką z cytryny i zawartością opakowania Fix Knorr. Powstałym sosem zalej mięso.

Krok 3

Całość duś przez 90 minut aż mięso zrobi się miękkie.

1

Opinie o przepisie

  • Janek Królikowski

    Janek Królikowski , 07.11.2015

    A gdzie fasola w przepisie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Fish and Chips
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej