Duszona jagnięcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

70 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju . Zarumienione mięso podlej winem , dodaj rozmaryn gotuj aż wino zupełnie odparuje

Krok 2

W misce wymieszaj szklankę wody z posiekanym czosnkiem, skórką z cytryny i zawartością opakowania Fix Knorr. Powstałym sosem zalej mięso.

Krok 3

Całość duś przez 90 minut aż mięso zrobi się miękkie.

1

Opinie o przepisie

  • Janek Królikowski

    Janek Królikowski , 07.11.2015

    A gdzie fasola w przepisie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej