Duszona jagnięcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

98 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

82 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju . Zarumienione mięso podlej winem , dodaj rozmaryn gotuj aż wino zupełnie odparuje

Krok 2

W misce wymieszaj szklankę wody z posiekanym czosnkiem, skórką z cytryny i zawartością opakowania Fix Knorr. Powstałym sosem zalej mięso.

Krok 3

Całość duś przez 90 minut aż mięso zrobi się miękkie.

1

Opinie o przepisie

  • Janek Królikowski

    Janek Królikowski , 07.11.2015

    A gdzie fasola w przepisie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej