Duszona jagnięcina z fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona jagnięcina z fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

98 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

1 szklanka

4 sztuki

150 mililitrów

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Golonki podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju . Zarumienione mięso podlej winem , dodaj rozmaryn gotuj aż wino zupełnie odparuje

Krok 2

W misce wymieszaj szklankę wody z posiekanym czosnkiem, skórką z cytryny i zawartością opakowania Fix Knorr. Powstałym sosem zalej mięso.

Krok 3

Całość duś przez 90 minut aż mięso zrobi się miękkie.

1

Opinie o przepisie

  • Janek Królikowski

    Janek Królikowski , 07.11.2015

    A gdzie fasola w przepisie?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona jagnięcina z fasolką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej