
Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
20 mililitrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.
Krok 2
Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.
Krok 4
Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej