Duszona wołowina z papryką i fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina z papryką i fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

133 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

20 mililitrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.

Krok 2

Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.

Krok 4

Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej