Składniki
500 gramów
1 opakowanie
500 mililitrów
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
20 mililitrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.
Krok 2
Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.
Krok 4
Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej