Duszona wołowina z papryką i fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina z papryką i fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

heart
58 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

134 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

20 mililitrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.

Krok 2

Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.

Krok 4

Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej