Duszona wołowina z papryką i fasolką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszona wołowina z papryką i fasolką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

57 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

125 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

500 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

20 mililitrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż wraz z mięsem na patelni.

Krok 2

Papryki umyj, również pokrój w kostkę o boku 0,5 cm i dodaj do mięsa. Całość smaż przez kilka minut.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 500 ml wody i wlej do mięsa.

Krok 4

Dodaj odcedzoną fasolkę, sos worcester i całość duś ok. 15 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawaj z bułeczkami z ciasta francuskiego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszona wołowina z papryką i fasolką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej