Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory

Autor: Mirecki Płock

ratingratingratingratingrating

3

heart
22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

20 gramów

100 gramów

2 opakowania

3 szczypty

5 sztuk

1 opakowanie

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski wsypać sałatę lodową lub taką ktorą się lubi, mozna kupić torebke gotowej pomieszanej np. z cukinią lub samemu porwać, w międzyczasie pokroić łososia i pomidorki suszone w paski oraz ugotować 4 jajka do dekoracji.

Krok 2

Nastepnie pokruszuć ser feta

Krok 3

cdn

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z łososie, surimi, ser feta i suszone pomidory - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej