Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

18 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kto twierdzi, że nie lubi koziego sera, musi spróbować mojej ORZECHOWEJ SAŁATY Z CIEPŁYM KOZIM SEREM I POMARAŃCZĄ. Bo tu chodzi nie tylko o smak i aromat – ważna jest także konsystencja sera, który na ciepło dosłownie rozpływa się na języku.

Krok 2

Przygotuj sos:

Krok 3

orzechy wymieszaj z sokiem cytrynowym, lekko posól, wymieszaj z oliwą. Dodaj sok z pomarańczy i pieprz, wymieszaj. Pomarańcze obierz, wytnij fileciki. Z resztek owoców wyciśnij sok i dodaj go do sosu. Usmaż ser na złoty kolor na patelni bez tłuszczu. Pomarańcze wymieszaj z kiełkami słonecznika i roszponką, polej sosem, oprósz pieprzem. Na sałatce ułóż ciepłe plastry sera.

Pascal Pascal

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orzechowa sałatka z ciepłym kozim serem i pomarańczą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej