Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami – wilgotne | Przepisy.pl pixel

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

338

2167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3700 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9130 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Składniki

2 sztuki

90 gramów

60 mililitrów

50 mililitrów

120 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubij z cukrem na jasną pianę. Dodaj jogurt naturalny oraz olej i wymieszaj.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Mąkę przesiej do masy jajecznej, dodaj proszek do pieczenie i całość wymieszaj miękką łyżką.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Foremkę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Brzoskwinie odcedź i pokrój w cząstki. Wylej ciasto do tortownicy o średnicy ok 20cm, na wierzchu układaj brzoskwinie i piecz w temperaturze 170 stopni przez ok 25-30 minut. Ciasto możesz sprawdzić za pomocą patyczka. Po wbiciu powinien być suchy.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Guźniczak

    Katarzyna Guźniczak , 08.09.2020

    Pycha, ja upiekłam jako muffiny, wyszło super. Kilka dni są świeże jakby dopiero upieczone. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pawłow

    Sylwia Pawłow , 01.08.2020

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto jogurtowe z brzoskwiniamiCiasto jogurtowe z brzoskwiniami

Śmiało można powiedzieć, że przepis na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami pokazuje, jak zrobić coś z niczego. Na liście zakupów potrzebnych do wykonania ciasta jogurtowego na dużą blachę z olejem pojawią się wyłącznie powszechnie dostępne produkty. Jesteśmy przekonani, że przynajmniej część z nich znajduje się w większości kuchennych spiżarni. Wygląda na to, że nie ma już żadnych wymówek. Czas wypróbować cudownie wilgotne ciasto jogurtowe z brzoskwiniami. Przepis udowadnia, że jego przygotowanie zajmuje mniej czasu niż wyprawa do dobrej cukierni.

Dla kogo?

Do tej pory uważaliście, że jogurt naturalny przydaje się tylko do śniadań? Tym bardziej powinniście poznać jego deserowe oblicze pod postacią jogurtowca z brzoskwiniami. Produkt ten nadaje ciastu fantastycznie delikatną konsystencję. Już zawsze będziecie pamiętać o tym, by mieć w lodówce kubeczek lub dwa. Dzięki temu jogurtowe ciasto z brzoskwiniami na dużą blachę zrobicie od razu, gdy tylko przyjdzie wam ochota na słodkie co nieco.

Na jaką okazję?

Ciasto z jogurtem i brzoskwiniami świetnie sprawdzi się wiosną i latem, kiedy większość smakoszów ma średnią ochotę na ciasta uginające się pod ciężarem kremów i różnych innych dodatków. Nie udało się znaleźć świeżych owoców? Nic nie szkodzi! Doskonale smakuje także ciasto jogurtowe z brzoskwiniami z puszki. Sprytny kucharz zawsze znajdzie sposób, aby przygotować ciasto jogurtowe na dużą blachę z olejem!

Czy wiesz, że?

Jogurt spożywano już 4 tysiące lat przed naszą erą. Pierwsze receptury powstawały prawdopodobnie w Egipcie lub Indiach. Po tej krótkiej lekcji historii czas na naukę gotowania i pieczenia wraz z tym wilgotnym ciastem jogurtowym z brzoskwiniami. Każdy chętnie odrobi takie zadanie domowe!

Dla urozmaicenia:

Jeśli akurat trafiliście na brzoskwiniowy sezon, w przepisie na jogurtowiec z brzoskwiniami użyjcie świeżych owoców. Sprawdzą się również nektarynki i rabarbar.