Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

326

1909 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3585 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8930 osób zapisało

Udostępnij
Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami

Składniki

2 sztuki

90 gramów

60 mililitrów

50 mililitrów

120 gramów

2 łyżeczki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaja ubij z cukrem na jasną pianę. Dodaj jogurt naturalny oraz olej i wymieszaj.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 1

Krok 2

Mąkę przesiej do masy jajecznej, dodaj proszek do pieczenie i całość wymieszaj miękką łyżką.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 2

Krok 3

Foremkę do pieczenia posmaruj masłem i wyłóż papierem do pieczenia. Brzoskwinie odcedź i pokrój w cząstki. Wylej ciasto do tortownicy o średnicy ok 20cm, na wierzchu układaj brzoskwinie i piecz w temperaturze 170 stopni przez ok 25-30 minut. Ciasto możesz sprawdzić za pomocą patyczka. Po wbiciu powinien być suchy.

Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - Krok 3
2

Opinie o przepisie

  • Katarzyna Guźniczak

    Katarzyna Guźniczak , 08.09.2020

    Pycha, ja upiekłam jako muffiny, wyszło super. Kilka dni są świeże jakby dopiero upieczone. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pawłow

    Sylwia Pawłow , 01.08.2020

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto jogurtowe z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto jogurtowe z brzoskwiniamiCiasto jogurtowe z brzoskwiniami

Śmiało można powiedzieć, że przepis na ciasto jogurtowe z brzoskwiniami pokazuje, jak zrobić coś z niczego. Na liście zakupów pojawią się wyłącznie powszechnie dostępne produkty. Jesteśmy przekonani, że przynajmniej część z nich znajduje się w większości kuchennych spiżarni.

Dla kogo?

Do tej pory uważaliście, że jogurt naturalny przydaje się tylko do śniadań? Tym bardziej powinniście poznać jego deserowe oblicze. Nadaje ciastu fantastycznie delikatną konsystencję.

Na jaką okazję?

Ciasto z jogurtem i brzoskwiniami świetnie sprawdzi się wiosną i latem, kiedy większość smakoszów ma średnią ochotę na ciasta uginające się pod ciężarem kremów i różnych innych dodatków.

Czy wiesz, że?

Jogurt spożywano już 4 tysiące lat przed naszą erą. Pierwsze receptury powstawały prawdopodobnie w Egipcie lub Indiach.

Dla urozmaicenia:

Jeśli akurat trafiliście na brzoskwiniowy sezon, w przepisie użyjcie świeżych owoców. Sprawdzą się również nektarynki i rabarbar.