Sernik bezglutenowy

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

104

436 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1703 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2720 osób zapisało

Udostępnij
Sernik bezglutenowy

Składniki

ciasto:

100 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

60 gramów

60 gramów

80 gramów

1 łyżeczka

3 łyżki

masa serowa:

700 gramów

5 sztuk

100 gramów

125 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.

Sernik bezglutenowy - Krok 1

Krok 2

Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Dno i boki formy wyklej ciastem i odstaw do lodówki.

Sernik bezglutenowy - Krok 2

Krok 3

Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź.

Sernik bezglutenowy - Krok 3

Krok 4

Do masy jajecznej dodaj ciągle ubijając ser, budyń (bezglutenowy), mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną Kasię.

Sernik bezglutenowy - Krok 4

Krok 5

Masę serową wyłóż na schłodzone w lodówce ciasto.

Sernik bezglutenowy - Krok 5

Krok 6

Brzegi ciasta delikatnie zawiń na masę serową. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz najpierw 20 minut w 200 st.C, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 st i piecz jeszcze 40 minut.

Sernik bezglutenowy - Krok 6
Moje Ciasto

Dobra rada:

Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

23

Opinie o przepisie

  • Ilona Borowska - Perdon

    Ilona Borowska - Perdon, 07.11.2018

    Pychaaaaa

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina  Sklorz

    Ewelina Sklorz , 29.10.2016

    wyjdzie na pewno tylko ja go trzymalam 20 minut na 200 stopni 60 na 160stopni

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina  Sklorz

    Ewelina Sklorz , 29.10.2016

    wczoraj robilam niesamowity pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michal Ciesla

    Michal Ciesla, 02.10.2016

    Tak i drink bez alkoholu pycha :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Kisiel

    Ania Kisiel, 23.08.2016

    Jak zrobię to wezmę ze soba nad stawik ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maja Niesłuchowska

    Maja Niesłuchowska, 23.08.2016

    Ta, to ja nie wiedziałam, ze do sernika trzeba walić mąkę pszenną. :-/

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kaja Wett

    Kaja Wett, 23.08.2016

    Ania coś dla Ciebie! :):)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Sulkowski

    Lech Sulkowski, 22.08.2016

    Kasiu milłego urlopu serdecznie Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lech Sulkowski

    Lech Sulkowski, 22.08.2016

    Co jak co to moje ulubione Ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • przepisy.pl

    przepisy.pl, 22.08.2016

    Zachęcamy do upieczenia i spróbowania :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Cieślak

    Waldemar Cieślak, 22.08.2016

    Jeszcze nie jadłem, ale już mi smakuje! :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aneta Partyka

    Aneta Partyka, 21.08.2016

    Jak zrobie to dam znac

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Denc

    Anna Denc, 21.08.2016

    Ja tylko Wiedeński

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwester Tyl

    Sylwester Tyl, 21.08.2016

    Masz coś dla mistrza!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Helm

    Halina Helm, 21.08.2016

    PYSZNY SERNIK , PALCE LIZAC BO BRUDNE HA HA HA

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Bartosz

    Jan Bartosz, 13.08.2016

    Tez prawilnie :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Michał Adamus

    Michał Adamus, 13.08.2016

    Ja ze słodyczy kaszankę wolę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Bartosz

    Jan Bartosz, 13.08.2016

    Sądzę ze kebs lepszy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jerzy Olejnik

    Jerzy Olejnik, 13.08.2016

    Smakowicie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Baśka Be

    Baśka Be, 26.03.2016

    właśnie robię, boję się że nie wyjdzie. Ciasto wyszło dziwnie żadkie, nie nadaje się do wyrabiania rękami. .napiszę później co wyszło z tegoo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Marta Saban

    Magdalena Marta Saban, 15.03.2016

    O to coś dla mnie mniam i bezglutynowo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Fryzowska

    Kamila Fryzowska, 15.03.2016

    Krystyna Misiul Katarzyna Sendorek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kelner

    Agnieszka Kelner, 15.03.2016

    Kiedyś próbowałam no i klapa

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik bezglutenowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sernik bezglutenowySernik bezglutenowy

Sernik z tego przepisu to propozycja na smaczne ciasto bezglutenowe. Wszystko dzięki użyciu specjalnej mieszanki mąk: ryżowej i kukurydzianej oraz proszku do pieczenia, który nie zawiera w sobie glutenu. Aby przygotować podstawę tego wypieku wystarczy przełożyć wszystkie składniki do miski i wymieszać mikserem do uzyskania spójnej masy. Taką przełóż do tortownicy – wyklej ciastem jej dno i boki, następnie odstaw blachę do lodówki, dzięki czemu gotowy wypiek będzie bardziej kruchy. Smak masy serowej uatrakcyjni dodanie niewielkiej ilości aromatu pomarańczowego. Dobrze wypieczone ciasto odpowiednio udekoruj – świetnie sprawdzi się ułożenie na jego wierzchu zmielonych orzechów laskowych, które opcjonalnie możesz zastąpić włoskimi. Sprawdzi się również cytrusowy lukier, przygotowany z cukru pudru i soku cytrynowego. Podawaj ze świeżymi owocami, np. cząstkami pomarańczy, truskawkami czy malinami. Tak przyrządzone ciasto będzie świetną propozycją na poobiedni deser lub dodatkiem do popołudniowej kawy. Koniecznie sprawdź ten przepis.