• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Ciasta
  • Serniki
  • Sernik bezglutenowy

Sernik bezglutenowy

Autor: MojeCiasto
Sernik bezglutenowy
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 1 osoba1
  • 20 minut
  • 200 / 160 
  • tortownica o średnicy 24 cm
  • Przelicznik miar i wag
42Oceń przepis jako pierwszy
350
22
WYDRUKUJ
968 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
1380 osób zapisało
Ciasta na Wielkanoc
Listonic
Składniki
    ciasto
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • jajko
    2 szt.
  • zmielone orzechy laskowe
    0,5 szklanek
  • mąka kukurydziana
    60 g
  • mąka ryżowa
    60 g
  • cukier
    80 g
  • bezglutenowy proszek do pieczenia
    1 łyżeczka
  • kakao (bezglutenowe)
    3 łyżki
  • masa serowa
  • ser biały mielony
    700 g
  • jajko
    5 szt.
  • Kostka do pieczenia Kasia
    100 g
  • cukier
    125 g
  • budyń waniliowy (bezglutenowy)
    1 opak.
  • mąka ziemniaczana
    1 łyżka
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Sernik bezglutenowy – krok 1
    Krok 1
    Przygotuj ciasto. Do miski włóż wszystkie składniki ciasta i wymieszaj mikserem. Następnie wyłóż ciasto na stół i szybko zagnieć.
  • Sernik bezglutenowy – krok 2
    Krok 2
    Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj Kasią i wyłóż papierem do pieczenia. Dno i boki formy wyklej ciastem i odstaw do lodówki.
  • Sernik bezglutenowy – krok 3
    Krok 3
    Przygotuj masę serową. Jajka ubij z cukrem na puch. Kasię rozpuść w rondelku i wystudź.
  • Sernik bezglutenowy – krok 4
    Krok 4
    Do masy jajecznej dodaj ciągle ubijając ser, budyń (bezglutenowy), mąkę ziemniaczaną i rozpuszczoną Kasię.
  • Sernik bezglutenowy – krok 5
    Krok 5
    Masę serową wyłóż na schłodzone w lodówce ciasto.
  • Sernik bezglutenowy – krok 6
    Krok 6
    Brzegi ciasta delikatnie zawiń na masę serową. Sernik wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz najpierw 20 minut w 200 st.C, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 st i piecz jeszcze 40 minut.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Upewnij się, że wszystkie użyte składniki są bezglutenowe.

REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemKostka do pieczenia KasiaREKLAMAKostka do pieczenia KasiaZobacz wszystkie
REKLAMA
Listonic
Komentarze (22)
Wszystkie komentarze

Sernik bezglutenowy

Sernik z tego przepisu to propozycja na smaczne ciasto bezglutenowe. Wszystko dzięki użyciu specjalnej mieszanki mąk: ryżowej i kukurydzianej oraz proszku do pieczenia, który nie zawiera w sobie glutenu. Aby przygotować podstawę tego wypieku wystarczy przełożyć wszystkie składniki do miski i wymieszać mikserem do uzyskania spójnej masy. Taką przełóż do tortownicy – wyklej ciastem jej dno i boki, następnie odstaw blachę do lodówki, dzięki czemu gotowy wypiek będzie bardziej kruchy. Smak masy serowej uatrakcyjni dodanie niewielkiej ilości aromatu pomarańczowego. Dobrze wypieczone ciasto odpowiednio udekoruj – świetnie sprawdzi się ułożenie na jego wierzchu zmielonych orzechów laskowych, które opcjonalnie możesz zastąpić włoskimi. Sprawdzi się również cytrusowy lukier, przygotowany z cukru pudru i soku cytrynowego. Podawaj ze świeżymi owocami, np. cząstkami pomarańczy, truskawkami czy malinami. Tak przyrządzone ciasto będzie świetną propozycją na poobiedni deser lub dodatkiem do popołudniowej kawy. Koniecznie sprawdź ten przepis.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

42Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie