
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
680 gramów
50 gramów
425 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.
Krok 2
Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.
Krok 3
Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.
Krok 5
Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej