Sernik szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

680 gramów

50 gramów

425 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.

Krok 3

Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.

Krok 5

Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej