Sernik szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

680 gramów

50 gramów

425 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.

Krok 3

Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.

Krok 5

Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej