
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
680 gramów
50 gramów
425 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.
Krok 2
Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.
Krok 3
Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.
Krok 4
Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.
Krok 5
Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























