Sernik szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

680 gramów

50 gramów

425 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.

Krok 3

Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.

Krok 5

Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej