Sernik szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

680 gramów

50 gramów

425 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.

Krok 3

Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.

Krok 5

Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
American cheesecake
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej