Sernik szparagowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sernik szparagowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

680 gramów

50 gramów

425 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi ugotuj w osolonym wrzątku do miękkości, odcedź i zmiksuj w malakserze lub blenderem.

Krok 2

Ubij jajka, dodaj ricotte i przyprawy - wymieszaj.

Krok 3

Masę serowa połącz z masą szparagową, przelej do tortownicy.

Krok 4

Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach i posyp wierzch sernika.

Krok 5

Piecz przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj na ciepło lub zimno.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sernik szparagowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej