PRZEPISY.PL
Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - autor: Edyta Kyzioł

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

  • 60
  • 3
  • Łatwe
  • 0
7
osób dodało do Mniamlisty
7
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • czerwone buraki0.5 kg
  • ziemniaki1 kg
  • woda2 l
  • cukier2 łyżki
  • ocet2 łyżki
  • Krok 1

    Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.
  • Krok 2

    Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.
  • Krok 3

    Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.
  • Krok 4

    Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

78
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
20
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
1128
osób dodało do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
5
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe