Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami
łatwe
192 osoby zapisały

Składniki
1 kilogram
2 litry
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.
Krok 2
Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.
Krok 3
Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.
Krok 4
Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej