Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami

Autor: Edyta Kyzioł

ratingratingratingratingrating

13

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

162 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

160 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

1 kilogram

2 litry

2 łyżki

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.

Krok 2

Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.

Krok 3

Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.

Krok 4

Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego

1

Opinie o przepisie

  • Piotr Bobiński

    Piotr Bobiński , 08.09.2016

    smak dzieciństwa! kraszę jeszcze smażoną na złoto cebulką! :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa z kapusty
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej