Zupa z czerwonych buraczków z ziemniakami
łatwe
175 osób zapisało

Składniki
1 kilogram
2 litry
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
0.5 kilograma
1 sztuka
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Następnie odcedzam i ubijam.
Krok 2
Kostki rosołowe rozpuszczam w 2 litrach wody. Garnek stawiam na ogień. Buraki obieram, myję i kroję w półplasterki. Dokładam do rosołu. Gdy zacznie wrzeć dodaję ocet, cukier i gotuję całość ok. 40 - 45 minut.
Krok 3
Gdy buraczki są już miękkie ściągam garnek z ognia, zabielam zupę śmietaną i doprawiam do smaku przyprawą w płynie i solą.
Krok 4
Zupę podaję z ziemniakami i burakami. Uwielbiam gdy ma taki lekko słodkawy smak. Smacznego
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej