Barszcz czerwony z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z kurczakiemBarszcz czerwony z kurczakiem

Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić to danie nieco inaczej i ugotuj je na mięsie z udek z kurczaka. Dzięki niemu zupa będzie mogła stanowić pełne danie obiadowe, zwłaszcza jeśli podasz ją dodatkowo z kawałkami ziemniaków i cebuli. Zacznij od podsmażenia mięsa i ugotowania ziemniaków, a na wywarze ugotuj barszcz. Jeśli lubisz dużą ilość warzyw w zupie, zetrzyj do niego buraka i marchewkę. Barszcz czerwony z kurczakiem będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli zabielisz go śmietaną. Zahartuj ją, by się nie zwarzyła. Wystarczy, że nalejesz do kubka nieco śmietany, a następnie energicznie rozmieszasz ją z gorącą zupą i dopiero wtedy połączysz z całością. Zamiast śmietany dobrym dodatkiem będzie również jogurt naturalny. Barszcz czerwony z kurczakiem podawaj posypany zieloną pietruszką, pasować będzie również koperek. Podaj go na obiad lub ciepłą kolację. Jeśli lubisz pieczywo do zup, serwuj ją z chlebem razowym. Udowadniamy, że gotowanie może być bardzo proste – sprawdź nasz przepis i przekonaj się.