Barszcz czerwony z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
167 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

54 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

111 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z kurczakiemBarszcz czerwony z kurczakiem

Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić to danie nieco inaczej i ugotuj je na mięsie z udek z kurczaka. Dzięki niemu zupa będzie mogła stanowić pełne danie obiadowe, zwłaszcza jeśli podasz ją dodatkowo z kawałkami ziemniaków i cebuli. Zacznij od podsmażenia mięsa i ugotowania ziemniaków, a na wywarze ugotuj barszcz. Jeśli lubisz dużą ilość warzyw w zupie, zetrzyj do niego buraka i marchewkę. Barszcz czerwony z kurczakiem będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli zabielisz go śmietaną. Zahartuj ją, by się nie zwarzyła. Wystarczy, że nalejesz do kubka nieco śmietany, a następnie energicznie rozmieszasz ją z gorącą zupą i dopiero wtedy połączysz z całością. Zamiast śmietany dobrym dodatkiem będzie również jogurt naturalny. Barszcz czerwony z kurczakiem podawaj posypany zieloną pietruszką, pasować będzie również koperek. Podaj go na obiad lub ciepłą kolację. Jeśli lubisz pieczywo do zup, serwuj ją z chlebem razowym. Udowadniamy, że gotowanie może być bardzo proste – sprawdź nasz przepis i przekonaj się.