
Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.

Krok 2
W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Krok 3
Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z kurczakiem
Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić to danie nieco inaczej i ugotuj je na mięsie z udek z kurczaka. Dzięki niemu zupa będzie mogła stanowić pełne danie obiadowe, zwłaszcza jeśli podasz ją dodatkowo z kawałkami ziemniaków i cebuli. Zacznij od podsmażenia mięsa i ugotowania ziemniaków, a na wywarze ugotuj barszcz. Jeśli lubisz dużą ilość warzyw w zupie, zetrzyj do niego buraka i marchewkę. Barszcz czerwony z kurczakiem będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli zabielisz go śmietaną. Zahartuj ją, by się nie zwarzyła. Wystarczy, że nalejesz do kubka nieco śmietany, a następnie energicznie rozmieszasz ją z gorącą zupą i dopiero wtedy połączysz z całością. Zamiast śmietany dobrym dodatkiem będzie również jogurt naturalny. Barszcz czerwony z kurczakiem podawaj posypany zieloną pietruszką, pasować będzie również koperek. Podaj go na obiad lub ciepłą kolację. Jeśli lubisz pieczywo do zup, serwuj ją z chlebem razowym. Udowadniamy, że gotowanie może być bardzo proste – sprawdź nasz przepis i przekonaj się.