Składniki
1 opakowanie
3 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
100 mililitrów
2 łyżki
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.
Krok 2
W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.
Krok 3
Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ekspresowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony z kurczakiem
Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić to danie nieco inaczej i ugotuj je na mięsie z udek z kurczaka. Dzięki niemu zupa będzie mogła stanowić pełne danie obiadowe, zwłaszcza jeśli podasz ją dodatkowo z kawałkami ziemniaków i cebuli. Zacznij od podsmażenia mięsa i ugotowania ziemniaków, a na wywarze ugotuj barszcz. Jeśli lubisz dużą ilość warzyw w zupie, zetrzyj do niego buraka i marchewkę. Barszcz czerwony z kurczakiem będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli zabielisz go śmietaną. Zahartuj ją, by się nie zwarzyła. Wystarczy, że nalejesz do kubka nieco śmietany, a następnie energicznie rozmieszasz ją z gorącą zupą i dopiero wtedy połączysz z całością. Zamiast śmietany dobrym dodatkiem będzie również jogurt naturalny. Barszcz czerwony z kurczakiem podawaj posypany zieloną pietruszką, pasować będzie również koperek. Podaj go na obiad lub ciepłą kolację. Jeśli lubisz pieczywo do zup, serwuj ją z chlebem razowym. Udowadniamy, że gotowanie może być bardzo proste – sprawdź nasz przepis i przekonaj się.