Barszcz czerwony z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Barszcz czerwony z kurczakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

133 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

79 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

100 mililitrów

2 łyżki

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel mięso od kości. Pokrój je w drobne paseczki, cebulę w plastry, a ziemniaki w kostkę.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 1

Krok 2

W garnku podsmaż cebulę z kurczakiem, następnie wlej 800 ml zimnej wody. Dodaj ziemniaki i całość gotuj, aż ziemniaki będą miękkie.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 2

Krok 3

Gotowy wywar dopraw czerwonym barszczem Knorr i zabiel śmietaną. Zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki lub koperkiem.

Barszcz czerwony z kurczakiem - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony z kurczakiemBarszcz czerwony z kurczakiem

Z czym lubisz najbardziej barszcz czerwony? Z ziemniakami, jajkiem, fasolą? Spróbuj przyrządzić to danie nieco inaczej i ugotuj je na mięsie z udek z kurczaka. Dzięki niemu zupa będzie mogła stanowić pełne danie obiadowe, zwłaszcza jeśli podasz ją dodatkowo z kawałkami ziemniaków i cebuli. Zacznij od podsmażenia mięsa i ugotowania ziemniaków, a na wywarze ugotuj barszcz. Jeśli lubisz dużą ilość warzyw w zupie, zetrzyj do niego buraka i marchewkę. Barszcz czerwony z kurczakiem będzie smakował jeszcze lepiej, jeśli zabielisz go śmietaną. Zahartuj ją, by się nie zwarzyła. Wystarczy, że nalejesz do kubka nieco śmietany, a następnie energicznie rozmieszasz ją z gorącą zupą i dopiero wtedy połączysz z całością. Zamiast śmietany dobrym dodatkiem będzie również jogurt naturalny. Barszcz czerwony z kurczakiem podawaj posypany zieloną pietruszką, pasować będzie również koperek. Podaj go na obiad lub ciepłą kolację. Jeśli lubisz pieczywo do zup, serwuj ją z chlebem razowym. Udowadniamy, że gotowanie może być bardzo proste – sprawdź nasz przepis i przekonaj się.