
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.

Krok 2
Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.

Krok 3
Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.

Krok 4
Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.

Krok 5
Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.


Dobra rada:
Do zupy możesz dodaj kilka groszków ptysiowych, które mogę udawać drobne muszki uwięzione w pajęczynie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie tego dania rozpocznij od upieczenia buraków. Następnie lekko je ostudź, obierz i rozdrobnij. Do upieczonych i zmiażdżonych warzyw dodaj pokrojone wcześniej ziemniaki, a całość zalej litrem gorącej wody (warzywa gotuj do momentu, aż staną się miękkie). Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj na gładki krem i udekoruj – na każdą porcję nałóż łyżkę gęstej śmietany i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją tak, by powstała oryginalna pajęczyna. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej wyrazistego smaku, koniecznie dopraw ją ulubionymi przyprawami, na przykład świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość posyp koperkiem lub posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym sposobem będzie także dodanie groszku ptysiowego. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę buraczkową. Koniecznie zadbaj o jej oryginalne podanie.