Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

16

617 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

182 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 1

Krok 2

Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 2

Krok 3

Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 4

Krok 5

Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Do zupy możesz dodaj kilka groszków ptysiowych, które mogę udawać drobne muszki uwięzione w pajęczynie.

44

Opinie o przepisie

  • Didi Didi

    Didi Didi

    nawet smaczne i syte dobre zęby czasami zrobić coś innego

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Jasiewicz

    Ewa Jasiewicz

    Uwielbiam -:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Lenkiewicz

    Urszula Lenkiewicz

    Wygląda pysznie, ale ten rosół z kostki... tragedia

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maciej Studniarek

    Maciej Studniarek

    Czuję się zaproszony.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    Įvertinau... :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Zlot

    Diana Zlot

    Ivertink bent voratinkli kaip ragsna :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė

    O neee... :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ania Gromadzka

    Ania Gromadzka

    U nas tez wczoraj byl barszczyk ze smietanka pyszne kolorowe i zdrowe -umie zrobic taki tylko malowac tak nie ale kolor taki sam -nie sprawia mi trudnosci uzyskac taki kolor

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorothy Mak

    Dorothy Mak

    Ale zajebista psychodelicznie wygladajaca zupka. Chcę!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Królikowska

    Krystyna Królikowska

    Lubię buraki , zrobię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Adamski

    Mariusz Adamski

    SUPER KOTKU MNIAM MNIAM CALUSKI

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Włodzimierz Mularczyk

    Włodzimierz Mularczyk

    No buraki na salony....

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Malgorzata Kruszyna

    Malgorzata Kruszyna

    A ja nie lubię tych, co nadmiernie się ekscytują w temacie buraków.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Glina

    Grażyna Glina

    Bozenka ciekawe

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Grann

    Joanna Grann

    K**wa jak ja gardzę burakami pastewnymi co do wszystkiego wpier**ają politykę. Cienko w uszach, pusto w bani

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Róża Frydrych

    Róża Frydrych

    ślicznie to wygląda i lepiej będzie smakowałó ale trzeba mieć talent :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Pelasia Duura

    Pelasia Duura

    wyglada apetycznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Tuleja

    Alicja Tuleja

    Brutto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Jurkiewicz

    Waldemar Jurkiewicz

    A mówiłem że buraki zdrowe w kwestii lewicy buraczane kto Marku

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Edyta Siara

    Edyta Siara

    A buraczki leżą w lodówce, haha chyba muszę je ugotować na taki barszczyk. Już czuję zapach...:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Diana Zlot

    Diana Zlot

    Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė tavo megstamiausia :-D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Suroż

    Andrzej Suroż

    Buraki - dobre dla Ciebie. Smaczne i zdrowe.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Węgrocka Gosek

    Anna Węgrocka Gosek

    Wygląda efektownie i smacznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Królak

    Marianna Królak

    Prawda, prawda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marianna Królak

    Marianna Królak

    Skąd wy czerpiecie takie pomysły?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Kosobucka

    Jolanta Kosobucka

    P.Barski takie jedzenie serwuje sie w rest.to nie gender,to ma wygladac i smakowac,.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Jałochowska

    Krystyna Jałochowska

    Kocham buraczki w każdej postaci !:)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Parzych

    Andrzej Parzych

    Szkoda psuć tak pięknej kompozycji.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Urszula Cwalińska

    Urszula Cwalińska

    Samo zdrowie! Uwielbiam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojciech Mück

    Wojciech Mück

    proste!

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie tego dania rozpocznij od upieczenia buraków. Następnie lekko je ostudź, obierz i rozdrobnij. Do upieczonych i zmiażdżonych warzyw dodaj pokrojone wcześniej ziemniaki, a całość zalej litrem gorącej wody (warzywa gotuj do momentu, aż staną się miękkie). Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj na gładki krem i udekoruj – na każdą porcję nałóż łyżkę gęstej śmietany i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją tak, by powstała oryginalna pajęczyna. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej wyrazistego smaku, koniecznie dopraw ją ulubionymi przyprawami, na przykład świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość posyp koperkiem lub posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym sposobem będzie także dodanie groszku ptysiowego. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę buraczkową. Koniecznie zadbaj o jej oryginalne podanie.