
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.

Krok 2
Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.

Krok 3
Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.

Krok 4
Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.

Krok 5
Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.


Dobra rada:
Do zupy możesz dodaj kilka groszków ptysiowych, które mogę udawać drobne muszki uwięzione w pajęczynie.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie tego dania rozpocznij od upieczenia buraków. Następnie lekko je ostudź, obierz i rozdrobnij. Do upieczonych i zmiażdżonych warzyw dodaj pokrojone wcześniej ziemniaki, a całość zalej litrem gorącej wody (warzywa gotuj do momentu, aż staną się miękkie). Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj na gładki krem i udekoruj – na każdą porcję nałóż łyżkę gęstej śmietany i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją tak, by powstała oryginalna pajęczyna. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej wyrazistego smaku, koniecznie dopraw ją ulubionymi przyprawami, na przykład świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość posyp koperkiem lub posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym sposobem będzie także dodanie groszku ptysiowego. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę buraczkową. Koniecznie zadbaj o jej oryginalne podanie.

























