• Logowanie
  • Rejestracja
  • Pobierz e-book
  • Książka kulinarna
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Przepisy influencerów
    • Dania i przekąski
      Dania główneDomowe przetworyDania mączneJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizzePrzystawkiSałatki
      SosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupy
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Składniki
      OwoceWarzywaGrzybyMięsoRybyOwoce morzaJajkaNabiałMakaronKaszaRyż
      BakalieCzekolada
    • WEGE
      Dania wegańskieDania wegetariańskie
    • Diety
      Bez dodatku soli Bez laktozyDieta 1200 kaloriiDieta 1500 kaloriiDieta 2000 kaloriiDieta obniżająca cholesterol 1500 kcalDieta obniżająca cholesterol 2000 kcalZdrowe obiady
    • Okazje
      GrillHalloweenImprezaKarnawałPiknikSylwesterTłusty CzwartekUroczysta kolacjaWalentynkiWielkanocWigilia i Święta
    • Posiłek
      ŚniadaniePrzekąskiObiadKolacjaDania do pracy
    • Na skróty
      Prosty przepisPrzepisy FITSzybkie przepisyTanie daniaPrzepisy z 3 składnikówPrzepisy z 4 składnikówPrzepisy z 5 składnikówInstagram
    • Popularne
      Ulubione daniaUlubione ciastaOstatnio dodane
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia Bliskiego WschoduKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia gruzińskaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia koreańska
      Kuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalnaKuchnia polska Kuchnia Północnej AfrykiKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Sposób przygotowania
      BlendowanieDuszenieGotowanieGotowanie na parzeGrillowaniePieczenieSmażenie
  • CO MASZ W LODÓWCE?
  • BlogBlog
    • Magazyn
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Społeczność
  • Newsletter
Podobne
do tego przepisu
Barszcz z pomidorami
Barszcz z pomidorami
Barszcz z jabłkiem
Barszcz z jabłkiem
Barszcz rybny
Barszcz rybny
Barszcz ze śliwkami
Barszcz ze śliwkami
Mięsa i sosy ›Sałatki na Święta ›Ciasta i ciasteczka ›Sylwester ›
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Zupy
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną

Autor: przepisy.pl
Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
  • 90 minut90
  • Łatwe
  • 4 osoby4
16
Oceń przepis jako pierwszy
600
44
WYDRUKUJ
178 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
248 osób zapisało
dla tego przepisu możesz zamówić składniki z dostawą do domu
Zamów składniki
Steruj gestem
Steruj głosem
Notatki
Składniki
Wybierz składniki i dodaj je do listy zakupów
  • buraki
    4 szt.
  • Rosół z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
    1 szt.
  • ziemniaki
    2 szt.
  • gęsta śmietana
    4 łyżki
  • DODAJ DO LISTY ZAKUPÓW
    Moja lista zakupów >
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
    Przygotowanie
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  – krok 1
    Krok 1
    Buraki umyj, zawiń w folię i upiecz w 160 stopniach przez 1 godzinę.
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  – krok 2
    Krok 2
    Po tym czasie ostudź je lekko, obierz, rozdrobnij i przełóż do garnka.
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  – krok 3
    Krok 3
    Dodaj pokrojonego ziemniaka, wlej litr gorącej wody, dodaj kostkę Knorr i gotuj wszystko aż zmięknie.
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  – krok 4
    Krok 4
    Po tym czasie zupę zmiksuj na gładki krem i przelej na talerz.
  • Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną  – krok 5
    Krok 5
    Namaluj wzorek pajęczyny. Na środku nałóż łyżką gęstą śmietanę. Wykałaczką rozciągnij śmietankę tak aby powstała pajęczyna.
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
    avatar

    Do zupy możesz dodaj kilka groszków ptysiowych, które mogę udawać drobne muszki uwięzione w pajęczynie.

Tagi
Kuchnia PolskaWARZYWAZUPYŚmietanaZUPY KREMYBARSZCZ CZERWONYburakiHalloweenBLENDOWANIEPRZEKĄSKI DLA DZIECIPrzepisy z 4 składnikówFRISCOziemniakipomysł na zupę
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrREKLAMARosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
REKLAMA
Więcej przepisów z tym produktemRosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrREKLAMARosół z kury z pietruszką i lubczykiem KnorrZobacz wszystkie
REKLAMA
Komentarze (44)
avatar
Didi DidiOdpowiedz10.08.2016
nawet smaczne i syte dobre zęby czasami zrobić coś innego
Ewa JasiewiczOdpowiedz21.11.2015
Uwielbiam -:)
Urszula LenkiewiczOdpowiedz4.11.2015
Wygląda pysznie, ale ten rosół z kostki... tragedia
Maciej StudniarekOdpowiedz4.11.2015
Czuję się zaproszony.
Lukrecija Vaitkevičiūtė-KilimonienėOdpowiedz4.11.2015
Įvertinau... :-D
Diana ZlotOdpowiedz4.11.2015
Ivertink bent voratinkli kaip ragsna :-)
Lukrecija Vaitkevičiūtė-KilimonienėOdpowiedz4.11.2015
O neee... :-D
Ania GromadzkaOdpowiedz4.11.2015
U nas tez wczoraj byl barszczyk ze smietanka pyszne kolorowe i zdrowe -umie zrobic taki tylko malowac tak nie ale kolor taki sam -nie sprawia mi trudnosci uzyskac taki kolor
Dorothy MakOdpowiedz3.11.2015
Ale zajebista psychodelicznie wygladajaca zupka. Chcę!!!
Krystyna KrólikowskaOdpowiedz3.11.2015
Lubię buraki , zrobię
Mariusz AdamskiOdpowiedz3.11.2015
SUPER KOTKU MNIAM MNIAM CALUSKI
Włodzimierz MularczykOdpowiedz3.11.2015
No buraki na salony....
Malgorzata KruszynaOdpowiedz3.11.2015
A ja nie lubię tych, co nadmiernie się ekscytują w temacie buraków.
Grażyna GlinaOdpowiedz3.11.2015
Bozenka ciekawe
Joanna GrannOdpowiedz3.11.2015
K**wa jak ja gardzę burakami pastewnymi co do wszystkiego wpier**ają politykę. Cienko w uszach, pusto w bani
Róża FrydrychOdpowiedz3.11.2015
ślicznie to wygląda i lepiej będzie smakowałó ale trzeba mieć talent :D
Pelasia DuuraOdpowiedz3.11.2015
wyglada apetycznie
Alicja TulejaOdpowiedz3.11.2015
Brutto
Waldemar JurkiewiczOdpowiedz3.11.2015
A mówiłem że buraki zdrowe w kwestii lewicy buraczane kto Marku
Edyta SiaraOdpowiedz3.11.2015
A buraczki leżą w lodówce, haha chyba muszę je ugotować na taki barszczyk. Już czuję zapach...:-)
Diana ZlotOdpowiedz3.11.2015
Lukrecija Vaitkevičiūtė-Kilimonienė tavo megstamiausia :-D
Andrzej SurożOdpowiedz3.11.2015
Buraki - dobre dla Ciebie. Smaczne i zdrowe.
Anna Węgrocka GosekOdpowiedz3.11.2015
Wygląda efektownie i smacznie
Marianna KrólakOdpowiedz3.11.2015
Prawda, prawda
Marianna KrólakOdpowiedz3.11.2015
Skąd wy czerpiecie takie pomysły?
Jolanta KosobuckaOdpowiedz3.11.2015
P.Barski takie jedzenie serwuje sie w rest.to nie gender,to ma wygladac i smakowac,.
Krystyna JałochowskaOdpowiedz3.11.2015
Kocham buraczki w każdej postaci !:)
Andrzej ParzychOdpowiedz3.11.2015
Szkoda psuć tak pięknej kompozycji.
Urszula CwalińskaOdpowiedz3.11.2015
Samo zdrowie! Uwielbiam!
Wojciech MückOdpowiedz3.11.2015
proste!
Wszystkie komentarze
Zobacz również
Zupa na niedzielę
Zupa na niedzielę
Zupa i kanapka? Tak, poproszę!
Zupa i kanapka? Tak, poproszę!
Zupa dyniowa po polsku. Przysmak z dzieciństwa.
Zupa dyniowa po polsku. Przysmak z dzieciństwa.
Zupa gulaszowa - jednogarnkowe danie obiadowe
Zupa gulaszowa - jednogarnkowe danie obiadowe
Różowa zupa buraczkowa z pajęczyną
avatar

Różowa zupa buraczkowa jest nie tylko smaczna, ale również efektowna i uniwersalna – doskonale nadaje się zarówno na obiad, jak i uroczystą kolację. Przygotowanie tego dania rozpocznij od upieczenia buraków. Następnie lekko je ostudź, obierz i rozdrobnij. Do upieczonych i zmiażdżonych warzyw dodaj pokrojone wcześniej ziemniaki, a całość zalej litrem gorącej wody (warzywa gotuj do momentu, aż staną się miękkie). Przed podaniem, gotową zupę zmiksuj na gładki krem i udekoruj – na każdą porcję nałóż łyżkę gęstej śmietany i za pomocą wykałaczki rozciągnij ją tak, by powstała oryginalna pajęczyna. Jeśli chcesz nadać zupie bardziej wyrazistego smaku, koniecznie dopraw ją ulubionymi przyprawami, na przykład świeżo zmielonym pieprzem oraz majerankiem. Całość posyp koperkiem lub posiekaną drobno natką pietruszki. Dobrym sposobem będzie także dodanie groszku ptysiowego. Pobierz listę potrzebnych produktów i wypróbuj nasz przepis na pyszną zupę buraczkową. Koniecznie zadbaj o jej oryginalne podanie.

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Potwierdzam, że mam ukończone 16.
Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl.
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

1. Administratorem Twoich danych osobowych jest Unilever Polska sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie, al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa.

2. Dane kontaktowe Inspektora Ochrony Danych Unilever:  unilever.privacy@unilever.com

3. Twoje dane osobowe, tj. imię nazwisko, adres zamieszkania, adres e-mail, ogólne dane geolokalizacyjne o miejscowości, z której łączysz się z Internetem są przetwarzane zgodnie z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa w celach marketingowych. Cele marketingowe, w zależności od zakresu zgód, które udzielasz, obejmować mogą działania z zakresu marketingu bezpośredniego (przekazywanie Ci treści marketingowych, w tym newsletterów i ofert, zgodnych z Twoimi preferencjami oraz zarządzanie nimi w tym zakresie, zaproszeń do akcji promocyjnych, loterii i konkursów dostępnymi dla miejscowości, w której przebywasz), analizowanie Twoich preferencji, aktywności i zainteresowań w celu dopasowania i umożliwienia otrzymywania potencjalnie interesujących Cię treści i ofert (profilowanie), zarządzanie przez Unilever Polska sp. z o.o. potencjalnymi możliwościami marketingowymi i sprzedażowymi oraz realizację związanych z tym procedur wewnętrznych, a także w celu związanym z przeprowadzeniem konkursu, promocji lub loterii, tj. w celu przyjmowania zgłoszeń uczestników, ustalenia prawa danego uczestnika do uzyskania nagrody, wydania nagrody, rozpatrzenia ewentualnych reklamacji oraz wykonania niezbędnych obowiązków prawnych ciążących na organizatorze w związku z organizacją akcji.

4. Twoje dane osobowe przetwarzane są na podstawie Twojej zgody oraz prawnie uzasadnionego interesu Unilever, tj. art. 6 ust. 1 pkt. a) i f) Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) – dalej RODO oraz przepisów powszechnie obowiązujących,

5. Podanie danych osobowych jest dobrowolne, lecz niezbędne (w zależności od zakresu udzielonych przez Ciebie zgód) do uczestniczenia w działaniach marketingowych i promocyjnych oraz otrzymywania treści marketingowych (w tym newsletterów i ofert) z Unilever Polska sp. z o.o.

6. Przysługuje Ci:
a) prawo dostępu do podanych danych osobowych,
b) prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania podanych danych osobowych,
c) prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania podanych danych osobowych,
d) prawo żądania przenoszenia podanych danych osobowych,
e) prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie, co pozostanie bez wpływu na zgodność z prawem ich przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem wg RODO,
f) oświadczenia o powyższym uczestnik może złożyć w formie pisemnej na adres:  unilever.privacy@unilever.com
g) prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego właściwego do ochrony danych osobowych, w sytuacji gdy uznasz, że Twoje dane osobowe są przetwarzane z naruszeniem przepisów,

7. Odbiorcami Twoich danych osobowych są: podmioty z grupy kapitałowej Unilever, mające prawnie uzasadniony interes w przetwarzaniu danych osobowych w ramach grupy kapitałowej dla wewnętrznych celów administracyjnych, upoważnieni pracownicy administratora i podmioty w przetwarzające dane osobowe w imieniu administratora danych osobowych, którymi mogą być dostawcy usług informatycznych, agencje marketingowe, organizatorzy akcji marketingowych i promocyjnych, loterii i konkursów oraz podmioty świadczące usługi kurierskie i pocztowe.

8. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny do realizacji działań marketingowych, jednak nie dłużej niż przez 2 lata, licząc od Twojej ostatniej aktywności jako zalogowany użytkownik w aplikacji przepisy.pl lub na stronie przepisy.pl lub otwarcia przez Ciebie newslettera przepisy.pl . Dane osobowe będą usuwane również w sytuacji, gdy osoba, które dane dotyczą zwróci się o ich usunięcie lub wycofa udzieloną zgodę lub po uzyskaniu informacji, że przechowywane dane są nieaktualne lub niedokładne. Dane uzyskane przy okazji akcji promocyjnych, konkursów i loterii mogą być przechowywane do czasu wygaśnięcia ewentualnych roszczeń, zaś dane osobowe laureatów będą przechowywane w okresie przewidzianym dla celów sprawozdawczości wymaganej przepisami prawa, w szczególności sprawozdawczości podatkowej.

9. Administrator oraz podmioty przetwarzające dane zobowiązują się zapewnić odpowiednie środki ochrony Twoich danych zgodnie z instrukcjami i politykami grupy Unilever oraz obowiązującymi przepisami prawa. W przypadku, gdy przetwarzanie obejmowało będzie przesyłanie danych poza obszar Europejskiego Obszaru Gospodarczego, będzie ono odbywało się z wykorzystaniem standardowych klauzul umownych zatwierdzonych przez Komisję Europejską, w celu zapewnienia odpowiedniego poziomu ochrony danych wymaganego przepisami prawa.

10. Jeśli chcesz wiedzieć więcej o tym jak wykorzystujemy Twoje dane osobowe zapoznaj się z naszą  Polityką Prywatności oraz  Polityką Plików Cookie.

Dziękujemy!

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

16
Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy
KnorrKasiaHellmann'sRama
Algida
Lipton
Cartedor
KontaktRegulaminPolityka prywatnościPolityka plików cookieMapa witryny
Właśnie ktoś wyświetla ten przepis:
Kaszotto z kurczakiem, grzybami leśnymi i zielonym groszkiem
  • 30 minut
  • Łatwe
  • 4 osoby