Wegetariański żurek podawany z jajkiem

Autor: Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

0.25 sztuki

5 sztuk

2 sztuki

1 łyżeczka

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę obieramy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy: sól, pieprz, pokrojony w kostkę czosnek, ziele ang, liście laurowe i kostkę rosołową. Gotujemy ok 20 min.

Krok 2

Po tym czasie wstrząsamy zakwas na żurek i dolewamy do zupy. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku. Jeśli ktoś lubi gęściejsze zupy, można ją również zaprawić łyżką maki rozmieszaną w wodzie.

Krok 3

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy na połówki lub w ćwiartki. Żurek rozlewamy do talerzy – podajemy z jajkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wegetariański żurek podawany z jajkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej