
Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
3 sztuki
1 litr
5 dekagramów
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Krok 2
Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Krok 3
Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Krok 4
Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej