Zupa czosnkowa kastylijska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa kastylijska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

325 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

140 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

3 sztuki

1 litr

5 dekagramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 2

Krok 3

Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 3

Krok 4

Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa zacierkowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej