Zupa czosnkowa kastylijska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa czosnkowa kastylijska

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
328 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

97 osób wydrukowało

Pobierz pdf

142 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

4 sztuki

3 sztuki

1 litr

5 dekagramów

1 szczypta

2 szczypty

1 szczypta

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 1

Krok 2

Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 2

Krok 3

Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 3

Krok 4

Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Zupa czosnkowa kastylijska - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa czosnkowa kastylijska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej