
Składniki
30 dekagramów
4 sztuki
3 sztuki
1 litr
5 dekagramów
1 szczypta
2 szczypty
1 szczypta
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Chleb pokrój na cienkie kromki, lekko posmaruj masłem, posyp przyprawą Knorr i upiecz złote grzanki w średnio nagrzanym piekarniku.

Krok 2
Ząbki czosnku obierz, wrzuć na kilka sekund do gorącej oliwy.

Krok 3
Dodaj szafran, litr letniej wody oraz chleb. Gotuj przez 30 minut. Dopraw.

Krok 4
Garnek zdejmij z ognia i kolejno wbij jajka. Przed podaniem odstaw na 5 minut pod przykryciem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa płatki chili z wędzoną papryką Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej