
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .
Krok 2
W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .
Krok 3
Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej