Zupka selerowa trzy ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka selerowa trzy ogórki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .

Krok 2

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .

Krok 3

Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej