
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
3 sztuki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .
Krok 2
W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .
Krok 3
Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































