Zupka selerowa trzy ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka selerowa trzy ogórki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .

Krok 2

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .

Krok 3

Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej