Zupka selerowa trzy ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka selerowa trzy ogórki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .

Krok 2

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .

Krok 3

Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Domowe hot dogi
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej