Zupka selerowa trzy ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka selerowa trzy ogórki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .

Krok 2

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .

Krok 3

Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej