Zupka selerowa trzy ogórki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupka selerowa trzy ogórki

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone w kosteczkę korniszony i ogórki zielone. Kiszone ogórki ścieramy na tarce i tez podsmażamy .

Krok 2

W garnku z wodą rozpuszczamy kostki rosołowe zagotowujemy. Dodajemy pokrojone w kosteczkę ziemniaki i startą na tarce marchewkę i starty seler . Gotujemy ok 15 min .

Krok 3

Dodajemy podsmażone ogórki . Doprawiamy pieprzem do smaku . Zupę ogórkową w proszku mieszamy z szklanką wody i wlewamy do garnka .Zagotowujemy i zaciągamy śmietaną . Na koniec dodajemy wyciśnięty czosnek i posiekany koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupka selerowa trzy ogórki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej