
Składniki
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 opakowanie
1 sztuka
3 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotować na twardo. Obrać , pokroić na ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę. Na dnie salaterki ułożyć liście sałaty, papryke, kukurydzę, jajko, tuńczyka, kapary.
Krok 2
Sos wymieszać z oliwą i woda. Polać sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej