Kolorowa sałatka z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa sałatka z tuńczykiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotować na twardo. Obrać , pokroić na ćwiartki. Paprykę pokroić w kostkę. Na dnie salaterki ułożyć liście sałaty, papryke, kukurydzę, jajko, tuńczyka, kapary.

Krok 2

Sos wymieszać z oliwą i woda. Polać sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa sałatka z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej