Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

23 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

100 gramów

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać. Pomidor pokroić w kostkę.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, wymieszać w marynacie przygotowanej z sosu sojowego, oleju sezamowego i octu ryżowego. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na teflonowej patelni.

Krok 3

W kubeczku wymieszać 2 łyżki oliwy z 4 łyżkami wody i sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Sałaty wymieszać z pomidorem, ciecierzycą, tofu. Posypać szczyptą pieprzu i czosnku w mini kostkach Knorr. Podawac polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej