Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać. Pomidor pokroić w kostkę.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, wymieszać w marynacie przygotowanej z sosu sojowego, oleju sezamowego i octu ryżowego. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na teflonowej patelni.

Krok 3

W kubeczku wymieszać 2 łyżki oliwy z 4 łyżkami wody i sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Sałaty wymieszać z pomidorem, ciecierzycą, tofu. Posypać szczyptą pieprzu i czosnku w mini kostkach Knorr. Podawac polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej