Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

3

heart
25 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

54 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sałaty opłukać. Pomidor pokroić w kostkę.

Krok 2

Tofu pokroić w kostkę, wymieszać w marynacie przygotowanej z sosu sojowego, oleju sezamowego i octu ryżowego. Odstawić na 15 minut. Po tym czasie usmażyć na teflonowej patelni.

Krok 3

W kubeczku wymieszać 2 łyżki oliwy z 4 łyżkami wody i sosem sałatkowym czosnkowo-ziołowym Knorr.

Krok 4

Sałaty wymieszać z pomidorem, ciecierzycą, tofu. Posypać szczyptą pieprzu i czosnku w mini kostkach Knorr. Podawac polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ze smażonym tofu i ciecierzycą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej