
Składniki
2 sztuki
2 łyżeczki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 sztuka
4 łyżeczki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Owoce umyj, obierz ze skórek. Pokrój w kostkę.
Krok 2
Musztardę wymieszaj z cukrem oraz winem.
Krok 3
Wszystkie owoce wymieszaj i polej sosem. Sałatkę podawaj schłodzoną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej