
Składniki
1 szczypta
4 łyżki
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki kroimy na połówki. Układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do gorącego (200 stopni) piekarnika na 15 minut.
Krok 2
Przygotowujemy sos sałatkowy według opisu na opakowaniu.
Krok 3
Przekładamy rukolę na talerz, układamy na niej upieczone i wystudzone pomidorki, posypujemy szczyptą soli i pieprzu i skrapiamy sosem sałatkowym.
Krok 4
Podajemy na przykład z grillowanym filetem z kury.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej