Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki kroimy na połówki. Układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do gorącego (200 stopni) piekarnika na 15 minut.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy według opisu na opakowaniu.

Krok 3

Przekładamy rukolę na talerz, układamy na niej upieczone i wystudzone pomidorki, posypujemy szczyptą soli i pieprzu i skrapiamy sosem sałatkowym.

Krok 4

Podajemy na przykład z grillowanym filetem z kury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej