Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

4 łyżki

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki kroimy na połówki. Układamy na natłuszczonej blasze i wkładamy do gorącego (200 stopni) piekarnika na 15 minut.

Krok 2

Przygotowujemy sos sałatkowy według opisu na opakowaniu.

Krok 3

Przekładamy rukolę na talerz, układamy na niej upieczone i wystudzone pomidorki, posypujemy szczyptą soli i pieprzu i skrapiamy sosem sałatkowym.

Krok 4

Podajemy na przykład z grillowanym filetem z kury.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prosta sałatka z pieczonymi pomidorkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej