
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zupki wsypac do miski razem z przyoprawami w nich zawartych i zalac jedna szklanka goracej wody wymieszac i odstawic do ostygniecia
Krok 2
papryke umyc i pokroic w kostke, ogorki w kostke kukurydze odcedzic
Krok 3
wszystko razem wymieszac z majonezem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej