
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zupki wsypac do miski razem z przyoprawami w nich zawartych i zalac jedna szklanka goracej wody wymieszac i odstawic do ostygniecia
Krok 2
papryke umyc i pokroic w kostke, ogorki w kostke kukurydze odcedzic
Krok 3
wszystko razem wymieszac z majonezem
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej