
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
zupki wsypac do miski razem z przyoprawami w nich zawartych i zalac jedna szklanka goracej wody wymieszac i odstawic do ostygniecia
Krok 2
papryke umyc i pokroic w kostke, ogorki w kostke kukurydze odcedzic
Krok 3
wszystko razem wymieszac z majonezem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej