
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Krok 3
Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej