Kapusta pekińska słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

108 osób wydrukowało

Pobierz pdf

167 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej