
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Krok 3
Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej