Kapusta pekińska słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

112 osób wydrukowało

Pobierz pdf

170 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej