Kapusta pekińska słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

180 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

180 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.

Czytaj więcej

Soczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.

Czytaj więcej