
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Krok 3
Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej