Kapusta pekińska słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

190 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

123 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kapusta pekińska słodko-kwaśnaKapusta pekińska słodko-kwaśna

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski