
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Krok 3
Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Krok 4
Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej