Kapusta pekińska słodko-kwaśna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kapusta pekińska słodko-kwaśna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

178 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

114 osób wydrukowało

Pobierz pdf

174 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 opakowanie

0.5 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę umyj, odsącz i pokrój na cienkie paski

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 1

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne i pokrój na paski. Kapustę wymieszaj z papryką.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 2

Krok 3

Sos sojowy dokładnie zmieszaj z octem, cukrem, trzema łyżkami wody, olejem sezamowym, startym imbirem i sosem sałatkowym Knorr. Polej nim sałatkę.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 3

Krok 4

Wszystko wymieszaj i odstaw na 20 minut.

Kapusta pekińska słodko-kwaśna - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kapusta pekińska słodko-kwaśna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej