Kapusta kiszona duszona z bulionem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kapusta kiszona duszona z bulionem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szczypta

0.3 szklanki

2 sztuki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę przepłukać by nie była za kwaśna (jeśli mamy domową- sprawdzoną to nie trzeba). Zalać wodą i gotować 30 minut. Odlać wodę tak by zostało jej ok. 1/2 szklanki.

Krok 2

Włożyć do kapusty Bulionetkę, masło, kminek, koper. Wlać olej. Wymieszać. Dusić kapustę pod przykryciem jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku Delikatem w płynie i szczyptą cukru.

Krok 3

Najprostsza wersja duszonej kapusty. Można dodatkowo po uduszeniu oprószyć 3 łyżkami mąki, wymieszać i zagotować kapustę.

Krok 4

Taka kapustka stanowi doskonały dodatek do golonki, żeberek, pieczonej wieprzowiny lub po prostu kopytek, szarych klusek czy innych kluch.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kapusta kiszona duszona z bulionem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej