
Składniki
2 łyżki
1 szczypta
1 kilogram
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
0.3 szklanki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę przepłukać by nie była za kwaśna (jeśli mamy domową- sprawdzoną to nie trzeba). Zalać wodą i gotować 30 minut. Odlać wodę tak by zostało jej ok. 1/2 szklanki.
Krok 2
Włożyć do kapusty Bulionetkę, masło, kminek, koper. Wlać olej. Wymieszać. Dusić kapustę pod przykryciem jeszcze 15 minut. Doprawić do smaku Delikatem w płynie i szczyptą cukru.
Krok 3
Najprostsza wersja duszonej kapusty. Można dodatkowo po uduszeniu oprószyć 3 łyżkami mąki, wymieszać i zagotować kapustę.
Krok 4
Taka kapustka stanowi doskonały dodatek do golonki, żeberek, pieczonej wieprzowiny lub po prostu kopytek, szarych klusek czy innych kluch.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej