Młode ziemniaki z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
64 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.

Krok 4

Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej