Młode ziemniaki z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

59 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

150 mililitrów

2 opakowania

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.

Krok 4

Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos sobieski
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej