
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
500 gramów
2 opakowania
0.5 pęczka
1 sztuka
1 łyżka
150 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.
Krok 2
Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.
Krok 4
Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej