Młode ziemniaki z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.

Krok 4

Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Młode ziemniaki zapiekane
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej