Młode ziemniaki z musztardą i miodem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki z musztardą i miodem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
63 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

500 gramów

2 opakowania

0.5 pęczka

1 sztuka

1 łyżka

150 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj, następnie ugotuj w całość w wodzie, ok. 15-20 minut, aż będą miękkie.

Krok 2

Sos sałatkowy Knorr połącz z majonezem, musztardą, miodem i dwiema łyżkami stołowymi gorącej wody. Całość dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Miękkie ziemniaki odcedź, odparuj i połącz z wcześniej przygotowanym sosem. Odstaw, aby ostygły.

Krok 4

Przełóż sałatkę na talerz. Cebulę pokrój w piórka, a szczypior posiekaj. Sałatkę udekoruj cebulą, szczypiorem i natychmiast podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki z musztardą i miodem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowe babeczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej