Sałatka włoska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

6 łyżek

120 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

6 plastrów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 1

Krok 2

Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Faszerowane pieczarki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka włoska z oliwkami Sałatka włoska z oliwkami

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.