Sałatka włoska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

75 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

1 opakowanie

100 gramów

120 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 1

Krok 2

Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej