Sałatka włoska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

77 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

6 plastrów

1 opakowanie

100 gramów

120 gramów

2 łyżki

0.5 pęczka

6 łyżek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 1

Krok 2

Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej