
Składniki
4 łyżki
6 łyżek
120 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
6 plastrów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Krok 2
Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Krok 4
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej