Sałatka włoska z oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska z oliwkami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
80 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

6 łyżek

120 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

6 plastrów

8 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 1

Krok 2

Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 2

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 3

Krok 4

W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.

Sałatka włoska z oliwkami  - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska z oliwkami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka włoska z oliwkami Sałatka włoska z oliwkami

Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.