
Składniki
4 łyżki
6 łyżek
120 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
2 łyżki
1 opakowanie
6 plastrów
8 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki umyj, ugotuj do miękkości, a następnie pokrój na ćwiartki. Pomidorki pokrój na ćwiartki, natkę pietruszki posiekaj, a oliwki odcedź z zalewy i pozostaw w całości.

Krok 2
Boczek usmaż na suchej patelni, żeby był chrupiący.

Krok 3
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, wodą i octem balsamicznym.

Krok 4
W dużej misce wymieszaj wszystkie składniki sałatki z przygotowanym sosem. Podawaj jako samodzielną sałatkę lub jako dodatek do smażonych mięs i ryb.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej