Kotleciki panierowane w płatkach owsianych
łatwe
950 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
600 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone w plastry grzyby, dodaj kremowy, pieczarkowy sos przygotowany z fixu rozmieszanego z 200 ml śmietany. Całość zagotuj, dodaj serek topiony. Mieszaj aż ser się rozpuści. Masa powinna być gęsta i kremowa. Przelej ją na płaską tackę wyłożona pergaminem, ostudź a następnie zamroź. Zamrożona masę pokrój w kwadraty 3 cm na 3 cm .

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w plastry pod skosem ułóż na foli i rozbij dokładnie młotkiem na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą do mięsa.

Krok 3
Na płaty mięsa ułóż pokrojony farsz. Krawędzie kurczaka zawiń do środka tworząc kwadratowe kotleciki. Kotleciki panieruj w mące, jajku a następnie w bułce tartej pomieszanej z płatkami. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.


Dobra rada:
Aby nadać kotecikom dekoracyjny wygląda, na każdym zawiąż lekko sparzony szczypiorek imitując wstążkę. Gotowe kotleciki podawaj z surówką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej