Kotleciki panierowane w płatkach owsianych
łatwe
965 osób zapisało

Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
600 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone w plastry grzyby, dodaj kremowy, pieczarkowy sos przygotowany z fixu rozmieszanego z 200 ml śmietany. Całość zagotuj, dodaj serek topiony. Mieszaj aż ser się rozpuści. Masa powinna być gęsta i kremowa. Przelej ją na płaską tackę wyłożona pergaminem, ostudź a następnie zamroź. Zamrożona masę pokrój w kwadraty 3 cm na 3 cm .

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w plastry pod skosem ułóż na foli i rozbij dokładnie młotkiem na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą do mięsa.

Krok 3
Na płaty mięsa ułóż pokrojony farsz. Krawędzie kurczaka zawiń do środka tworząc kwadratowe kotleciki. Kotleciki panieruj w mące, jajku a następnie w bułce tartej pomieszanej z płatkami. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.


Dobra rada:
Aby nadać kotecikom dekoracyjny wygląda, na każdym zawiąż lekko sparzony szczypiorek imitując wstążkę. Gotowe kotleciki podawaj z surówką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Kotleciki panierowane w płatkach owsianych

