Kotleciki panierowane w płatkach owsianych
łatwe
963 osoby zapisały

Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
600 gramów
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelni na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone w plastry grzyby, dodaj kremowy, pieczarkowy sos przygotowany z fixu rozmieszanego z 200 ml śmietany. Całość zagotuj, dodaj serek topiony. Mieszaj aż ser się rozpuści. Masa powinna być gęsta i kremowa. Przelej ją na płaską tackę wyłożona pergaminem, ostudź a następnie zamroź. Zamrożona masę pokrój w kwadraty 3 cm na 3 cm .

Krok 2
Piersi z kurczaka pokrój w plastry pod skosem ułóż na foli i rozbij dokładnie młotkiem na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą do mięsa.

Krok 3
Na płaty mięsa ułóż pokrojony farsz. Krawędzie kurczaka zawiń do środka tworząc kwadratowe kotleciki. Kotleciki panieruj w mące, jajku a następnie w bułce tartej pomieszanej z płatkami. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.


Dobra rada:
Aby nadać kotecikom dekoracyjny wygląda, na każdym zawiąż lekko sparzony szczypiorek imitując wstążkę. Gotowe kotleciki podawaj z surówką.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Rurki z kurczakiem w sosie pieczarkowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej