Kotleciki panierowane w płatkach owsianych przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotleciki panierowane w płatkach owsianych

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

1098 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

445 osób wydrukowało

Pobierz pdf

937 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

200 gramów

600 gramów

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelni na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone w plastry grzyby, dodaj kremowy, pieczarkowy sos przygotowany z fixu rozmieszanego z 200 ml śmietany. Całość zagotuj, dodaj serek topiony. Mieszaj aż ser się rozpuści. Masa powinna być gęsta i kremowa. Przelej ją na płaską tackę wyłożona pergaminem, ostudź a następnie zamroź. Zamrożona masę pokrój w kwadraty 3 cm na 3 cm .

Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - Krok 1

Krok 2

Piersi z kurczaka pokrój w plastry pod skosem ułóż na foli i rozbij dokładnie młotkiem na cienkie płaty. Mięso oprósz przyprawą do mięsa.

Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - Krok 2

Krok 3

Na płaty mięsa ułóż pokrojony farsz. Krawędzie kurczaka zawiń do środka tworząc kwadratowe kotleciki. Kotleciki panieruj w mące, jajku a następnie w bułce tartej pomieszanej z płatkami. Gotowe kotleciki smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby nadać kotecikom dekoracyjny wygląda, na każdym zawiąż lekko sparzony szczypiorek imitując wstążkę. Gotowe kotleciki podawaj z surówką.

6

Opinie o przepisie

  • Paweł  Kozłowski

    Paweł Kozłowski , 27.03.2021

    A gdzie sposób przygotowania?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • Ewa Gregoraszczuk

    Ewa Gregoraszczuk , 19.03.2020

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Radek GUTORSKI

    Radek GUTORSKI , 23.01.2020

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja  Pych

    Alicja Pych , 25.03.2019

    Pyszne, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Natalia

    Natalia Natalia , 22.11.2018

    Świetne przepisy , z pewnością każdy znajdzie coś dla siebie :)

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotleciki panierowane w płatkach owsianych - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlet po kowalsku
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kotleciki panierowane w płatkach owsianychKotleciki panierowane w płatkach owsianych

Na patelni na kilku łyżkach oleju podsmaż pokrojone w plastry grzyby, dodaj kremowy, pieczarkowy sos przygotowany z fixu rozmieszanego z 200 ml śmietany. Całość zagotuj, dodaj serek topiony. Mieszaj aż ser się rozpuści. Masa powinna być gęsta i kremowa. Przelej ją na płaską tackę wyłożona pergaminem, ostudź a następnie zamroź. Zamrożona masę pokrój w kwadraty 3 cm na 3 cm .