Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.

Krok 2

Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej