
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
125 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.
Krok 2
Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej