Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie

Autor: bernika

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

62 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.

Krok 2

Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej