
Składniki
6 sztuk
2 łyżki
2 łyżki
100 mililitrów
125 mililitrów
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.
Krok 2
Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuSłodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej