Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

69 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.

Krok 2

Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej