Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

11

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

64 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

71 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.

Krok 2

Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej