Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

12

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

68 osób wydrukowało

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 sztuk

2 łyżki

2 łyżki

100 mililitrów

125 mililitrów

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Schab najlepiej male kawałki lekko rozbić. Obustronnie doprawić przyprawą Delikat, przeciśniętym czosnkiem i pieprzem. Usmażyć na maśle z dwóch stron. Mięso wyjąć, położyć na talerz, przykryć folią aluminiową.

Krok 2

Na patelnię na której smażyło się mięso wlać piwo, zagotować, dodać musztardę francuską i śmietanę. Zagotować razem. Do sosu włożyć ponownie mięso, zagrzać. Podać na talerzu z polanymi sosem kluseczkami lub gnocci.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety w śmietanowo-musztardowym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z marchewki
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej