
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, wypatrosz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 3
Filety posiekaj i wymieszaj z bułką.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podduś na maśle*.
Krok 5
Do masy rybnej dodaj cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz.
Krok 6
Uformuj płaskie kotlety, obtocz je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i usmaż. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej