Kotlety z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, wypatrosz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Filety posiekaj i wymieszaj z bułką.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podduś na maśle*.

Krok 5

Do masy rybnej dodaj cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz.

Krok 6

Uformuj płaskie kotlety, obtocz je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i usmaż. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej