
Składniki
2 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
4 łyżki
1 sztuka
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
750 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ryby umyj, wypatrosz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.
Krok 3
Filety posiekaj i wymieszaj z bułką.
Krok 4
Cebulę posiekaj i podduś na maśle*.
Krok 5
Do masy rybnej dodaj cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz.
Krok 6
Uformuj płaskie kotlety, obtocz je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i usmaż. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.
Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej