Kotlety z ryby morskiej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

750 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ryby umyj, wypatrosz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Kajzerkę namocz w mleku i odciśnij.

Krok 3

Filety posiekaj i wymieszaj z bułką.

Krok 4

Cebulę posiekaj i podduś na maśle*.

Krok 5

Do masy rybnej dodaj cebulę, jajko, 2 łyżki bułki tartej, Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr i pieprz.

Krok 6

Uformuj płaskie kotlety, obtocz je w bułce tartej wymieszanej z sezamem i usmaż. *Należy uważać, aby masło nie przypaliło się, inaczej potrawa będzie niesmaczna i niezdrowa.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z ryby morskiej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej