Kotlety wieprzowe zapiekane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety wieprzowe zapiekane

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

2 sztuki

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety umyj, osusz, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem i obtocz w mące. Podsmaż je na oleju z obu stron.

Krok 2

Z jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, marchew w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj.

Krok 3

W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem ułóż kotlety, na nie połóż warzywa, liść laurowy, posyp pieprzem i podlej niepełną szklanką wody. Piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 4

Do naczynia dodaj jabłka, oprósz rozmarynem i tymiankiem i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety wieprzowe zapiekane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Skrzydełka z grilla
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej