
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyj, osusz, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem i obtocz w mące. Podsmaż je na oleju z obu stron.
Krok 2
Z jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, marchew w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem ułóż kotlety, na nie połóż warzywa, liść laurowy, posyp pieprzem i podlej niepełną szklanką wody. Piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Do naczynia dodaj jabłka, oprósz rozmarynem i tymiankiem i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej