
Składniki
2 sztuki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
2 sztuki
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety umyj, osusz, lekko rozbij, oprósz solą i pieprzem i obtocz w mące. Podsmaż je na oleju z obu stron.
Krok 2
Z jabłek usuń gniazda nasienne i pokrój na ćwiartki, marchew w plasterki. Cebulę i czosnek posiekaj.
Krok 3
W żaroodpornym naczyniu wysmarowanym olejem ułóż kotlety, na nie połóż warzywa, liść laurowy, posyp pieprzem i podlej niepełną szklanką wody. Piecz przez 45 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 4
Do naczynia dodaj jabłka, oprósz rozmarynem i tymiankiem i piecz jeszcze 10 minut. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej