Kotlety z kalafiora przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety z kalafiora

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3

1 szczypta

2 szklanki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.5 kilograma

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora umyj, a następnie podziel na różyczki. Włóż go do wrzącej, osolonej wody i gotuj do miękkości.

Krok 2

Kalafiora odcedź, po czym dokładnie rozgnieć widelcem.

Krok 3

Dodaj surowe jajka, posiekane orzechy włoskie oraz taką ilość bułki tartej, by powstała gęsta masa.

Krok 4

Wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej.

Krok 5

Z powstałej masy formuj mokrymi rękami średniej wielkości kotleciki. Dokładnie obtocz je w bułce tartej.

Krok 6

Kotleciki smaż na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Danie udekoruj pietruszką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z kalafiora - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Surówka z buraków
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej