Kotlety z jajek

Autor: Anna Montanna

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

47 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie.

Krok 4

Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 5

Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.

Krok 6

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.

Krok 7

Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej