
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.
Krok 3
Bułkę moczymy w wodzie.
Krok 4
Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 5
Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.
Krok 6
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.
Krok 7
Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej