Kotlety z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajek

Autor: Anna Montanna

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie.

Krok 4

Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 5

Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.

Krok 6

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.

Krok 7

Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej