Kotlety z jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety z jajek

Autor: Anna Montanna

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

10 sztuk

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.

Krok 3

Bułkę moczymy w wodzie.

Krok 4

Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.

Krok 5

Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.

Krok 6

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.

Krok 7

Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety z jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej