
Składniki
10 sztuk
1 sztuka
4 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
8 jajek gotujemy na twardo. 2 sztuki odkładamy.
Krok 2
Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na tłuszczu.
Krok 3
Bułkę moczymy w wodzie.
Krok 4
Jajka obieramy ze skorupek ścieramy na tarce na grubych oczkach.
Krok 5
Surowe jajka roztrzepujemy za pomocą widelca. Łączymy jajka z bułką, cebulą i pietruszką.
Krok 6
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy kotleciki. Obtaczamy w tartej bułce.
Krok 7
Smażymy na tłuszczu na złoty kolor.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























