Kotlety z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kotlety z jabłkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

6 łyżek

2 sztuki

null szczypt

null szczypt

1 łyżeczka

1 sztuka

2.5 łyżki

1 pęczek

2 łyżeczki

4 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rozbij kotlety wkładając je uprzednio w 2 arkusze folii.

Krok 2

Z soli, oleju, pieprzu i papryki zrób marynatę i nasmaruj nią mięso i odstaw na 1 godzinę.

Krok 3

W osolonej wodzie ugotuj ziemniaki tak by były miękkie. Posiekaj drobno natkę pietruszki, pokrój w cząstki pomidory i posól. Szalotkę pokrój w drobną kostkę, a jabłko (usuń gniazdo nasienne) na 4 dość grube plastry.

Krok 4

Następnie podsmaż je w rondlu na maśle posypując cukrem. Skarmelizuj, przewróć i trzymaj w cieple.

Krok 5

Ziemniaki ugotuj, ostudź pokrój w kostkę. Podsmaż ziemniaki na maśle, posyp natką i trzymaj również w cieple.

Krok 6

Wyjmij kotlety z marynaty i smaż z każdej strony przez 3 minuty na sklarowanym maśle.

Krok 7

Ułóż gotowe mięso na uprzednio podgrzanych talerzach. Na każdy z kotletów daj chrzan i jabłko, po czym dodaj ziemniaki. Przybierz pomidorami z szalotką.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Tarta bananowa
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

średnie

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej