Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
łatwe
381 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
200 gramów
10 gramów
3 łyżki
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Następnie pokrój w plastry o grubości 1 centymetra.
Krok 2
Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki.
Krok 3
Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera oraz jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi.
Krok 4
Mięso panieruj w Fix Nuggetsy Knorr według wskazówek z opakowania, po czym obsmaż na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe.
Krok 5
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Sok pomarańczowy połącz z ketchupem, dodaj rozpuszczoną gorzką czekoladę, a następnie sos z opakowania Fix Knorr.
Krok 6
Kotleciki podawaj z ryżem lub opiekanymi ziemniakami.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejInne przepisy
Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
Danie z tego przepisu powinno przypaść do gustu fanom nieoczywistych połączeń smakowych. Masz ochotę przygotować na obiad lub kolację coś nietypowego? Wypróbuj nasz przepis na kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym. Do przygotowania kotlecików będziesz potrzebować mięsa z piersi indyka – umytego i oczyszczonego z błonek i żyłek, a następnie pokrojonego w plastry. Tak przygotowane mięso nadziewa się kawałkami sera pleśniowego camembert oraz suszonymi śliwkami, a następnie dokładnie zawija, panieruje i smaży na patelni. Akcentem, który wyróżnia tę potrawę, jest oryginalny, lekko pikantny sos. Przygotujesz go na bazie soku pomarańczowego i ketchupu, z dodatkiem gorzkiej czekolady. Aby rozpuścić czekoladę, skorzystaj z metody kąpieli wodnej – umieść ją w misce ustawionej nad wrzącą wodą i czekaj, aż pod wpływem ciepła zmieni konsystencję. Kotleciki podawaj na gorąco, polane sosem czekoladowym, z dodatkiem opiekanych ziemniaków lub gotowanego ryżu. Danie możesz udekorować listkami świeżej kolendry. Koniecznie sprawdź ten przepis.