Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
łatwe
411 osób zapisało

Składniki
400 gramów
1 opakowanie
8 sztuk
200 gramów
10 gramów
3 łyżki
5 łyżek
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pierś z indyka umyj, osusz i okrój z błonek. Następnie pokrój w plastry o grubości 1 centymetra.

Krok 2
Ser okrój ze skórki i podziel na mniejsze kawałki.

Krok 3
Na mięso nałóż kawałek foli spożywczej i dokładnie rozbij. W środek włóż kawałek sera oraz jedną suszoną śliwkę. Całość dokładnie zawiń, nakładając na siebie brzegi.

Krok 4
Mięso panieruj w Fix Knorr według wskazówek z opakowania, po czym obsmaż na rozgrzanej patelni. Chwilę podduś, aby kotleciki w środku nie były surowe.

Krok 5
Kotleciki podawaj z opiekanymi ziemniakami i ketchupem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Knorr Fix panierka chrupiący kurczak z czosnkiem
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym
Danie z tego przepisu powinno przypaść do gustu fanom nieoczywistych połączeń smakowych. Masz ochotę przygotować na obiad lub kolację coś nietypowego? Wypróbuj nasz przepis na kotleciki z indyka z pikantnym sosem czekoladowym. Do przygotowania kotlecików będziesz potrzebować mięsa z piersi indyka – umytego i oczyszczonego z błonek i żyłek, a następnie pokrojonego w plastry. Tak przygotowane mięso nadziewa się kawałkami sera pleśniowego camembert oraz suszonymi śliwkami, a następnie dokładnie zawija, panieruje i smaży na patelni. Akcentem, który wyróżnia tę potrawę, jest oryginalny, lekko pikantny sos. Przygotujesz go na bazie soku pomarańczowego i ketchupu, z dodatkiem gorzkiej czekolady. Aby rozpuścić czekoladę, skorzystaj z metody kąpieli wodnej – umieść ją w misce ustawionej nad wrzącą wodą i czekaj, aż pod wpływem ciepła zmieni konsystencję. Kotleciki podawaj na gorąco, polane sosem czekoladowym, z dodatkiem opiekanych ziemniaków lub gotowanego ryżu. Danie możesz udekorować listkami świeżej kolendry. Koniecznie sprawdź ten przepis.




































