Panierowany ser camembert przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowany ser camembert

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

14

576 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

146 osób wydrukowało

Pobierz pdf

257 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 opakowanie

2 sztuki

100 mililitrów

80 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ser camembert podziel na ćwiartki.

Panierowany ser camembert - Krok 1

Krok 2

Panieruj zaczynając od roztrzepanego jajka, a następnie w panierce z Fixu Knorr.

Panierowany ser camembert - Krok 2

Krok 3

Smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy serki nabiorą złotego koloru. Odsącz na ręczniku papierowym.

Panierowany ser camembert - Krok 3

Krok 4

Przygotuj sos według przepisu na opakowaniu Fix Knorr mieszając ketchup z sokiem pomarańczowym i fixem.

Panierowany ser camembert - Krok 4

Krok 5

Panierowany ser podawaj z sosem.

Panierowany ser camembert - Krok 5
1

Opinie o przepisie

  • Łukasz Pączko

    Łukasz Pączko , 11.03.2020

    Dobre

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowany ser camembert - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Panierowany ser camembertPanierowany ser camembert

Francja znana jest jako ojczyzna dobrej kuchni i niesamowitych serów. Jednym z najpopularniejszych jest camembert. Jego nazwa pochodzi od wsi z departamentu Orne, gdzie produkuje się ten przysmak. Powstaje z krowiego mleka, według ściśle określonych receptur. Jest delikatny i sprężysty w środku, otoczony białą skórką, rozpuszcza się podczas zapiekania. Jest nieodzownym elementem wystawnych kolacji, ale także cudownym dodatkiem na kanapki. Podpowiadamy, jak zrobić z niego danie na ciepło. Wystarczy pokroić ser na kawałki i obtoczyć w panierce Fix Nuggets Knorr, dzięki której nabierze niezwykłej chrupkości. Kawałki camemberta będą przyrumienione z zewnątrz, a rozpływające się w ustach w środku. Najlepsze są zanurzone w lekko pikantnym meksykańskim sosie lub serwowane z dodatkiem słodko-kwaśnej żurawiny. Panierowany camembert podawaj jako przystawkę do obiadu oraz częstuj nim gości podczas imprez. Ich zadowolenie jest gwarantowane.