Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
100 mililitrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser camembert podziel na ćwiartki.
Krok 2
Panieruj zaczynając od roztrzepanego jajka, a następnie w panierce z Fixu Knorr.
Krok 3
Smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy serki nabiorą złotego koloru. Odsącz na ręczniku papierowym.
Krok 4
Przygotuj sos według przepisu na opakowaniu Fix Knorr mieszając ketchup z sokiem pomarańczowym i fixem.
Krok 5
Panierowany ser podawaj z sosem.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panierowany ser camembert
Francja znana jest jako ojczyzna dobrej kuchni i niesamowitych serów. Jednym z najpopularniejszych jest camembert. Jego nazwa pochodzi od wsi z departamentu Orne, gdzie produkuje się ten przysmak. Powstaje z krowiego mleka, według ściśle określonych receptur. Jest delikatny i sprężysty w środku, otoczony białą skórką, rozpuszcza się podczas zapiekania. Jest nieodzownym elementem wystawnych kolacji, ale także cudownym dodatkiem na kanapki. Podpowiadamy, jak zrobić z niego danie na ciepło. Wystarczy pokroić ser na kawałki i obtoczyć w panierce Fix Nuggets Knorr, dzięki której nabierze niezwykłej chrupkości. Kawałki camemberta będą przyrumienione z zewnątrz, a rozpływające się w ustach w środku. Najlepsze są zanurzone w lekko pikantnym meksykańskim sosie lub serwowane z dodatkiem słodko-kwaśnej żurawiny. Panierowany camembert podawaj jako przystawkę do obiadu oraz częstuj nim gości podczas imprez. Ich zadowolenie jest gwarantowane.