
Składniki
4 sztuki
1 opakowanie
2 sztuki
100 mililitrów
80 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ser camembert podziel na ćwiartki.

Krok 2
Panieruj zaczynając od roztrzepanego jajka, a następnie w panierce z Fixu Knorr.

Krok 3
Smaż na głębokim tłuszczu, do momentu, kiedy serki nabiorą złotego koloru. Odsącz na ręczniku papierowym.

Krok 4
Przygotuj sos według przepisu na opakowaniu Fix Knorr mieszając ketchup z sokiem pomarańczowym i fixem.

Krok 5
Panierowany ser podawaj z sosem.

- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Fix Nagetsy z sosem meksykańskim Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Panierowany ser camembert
Jeżeli szukasz pomysłu na szybką i wyjątkowo apetyczną przekąskę, to camembert w panierce będzie strzałem w dziesiątkę. Przygotowana przez nas receptura daje najlepsze rezultaty na talerzu. Kawałki camemberta będą przyrumienione z zewnątrz i rozpływające się w środku. Skusisz się?
Dla kogo?
Dla wszystkich miłośników aromatycznych serów. Należysz do tego grona? Jeżeli tak, to jesteśmy pewni, że panierowany camembert przypadnie Ci do gustu i na stałe zagości w Twoim menu. Recepturę już znasz, więc działaj! Niech camembert panierowany oczaruje Cię smakiem.
Na jaką okazję?
Panierowany ser camembert jest nieodzownym elementem wystawnych kolacji, ale także cudownym dodatkiem na kanapki. Podpowiadamy, jak zrobić z niego danie na ciepło. Wystarczy pokroić ser na kawałki i obtoczyć w panierce Fix Nuggets Knorr, dzięki której nabierze niezwykłej chrupkości.
Czy wiesz, że?
Francja znana jest jako ojczyzna dobrej kuchni i niesamowitych serów. Jednym z najpopularniejszych jest camembert. Jego nazwa pochodzi od wsi z departamentu Orne, gdzie produkuje się ten przysmak. Ser pleśniowy w panierce powstaje z krowiego mleka, według ściśle określonych receptur. Jest delikatny i sprężysty w środku, otoczony białą skórką, rozpuszcza się podczas zapiekania.
Dla urozmaicenia:
Sery najlepiej smakują zanurzone w lekko pikantnym meksykańskim sosie lub serwowane z dodatkiem słodko-kwaśnej żurawiny. Panierowany camembert podawaj jako przystawkę do obiadu oraz częstuj nim gości podczas imprez. Ich zadowolenie jest gwarantowane.