Racuchy drożdżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy drożdżowe

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

7

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżki

3 dekagramy

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Omlet ze szpinakiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej