Racuchy drożdżowe

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

6

68 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

98 osób wydrukowało

Pobierz pdf

100 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1.5 szklanki

2 sztuki

2.5 szklanki

3 dekagramy

400 mililitrów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Faworki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej