Racuchy drożdżowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy drożdżowe

Autor: Joanna Jagodzińska

ratingratingratingratingrating

7

heart
68 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

118 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2.5 szklanki

2 sztuki

1.5 szklanki

2 łyżki

3 dekagramy

400 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy drożdżowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Murzynek z powidłami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej