
Składniki
2.5 szklanki
2 sztuki
1.5 szklanki
2 łyżki
3 dekagramy
400 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozkruszyć, posypać cukrem. Mleko podgrzać dodać do drożdży i wymieszac aż sie drożdże rozpuszczą. Do miski wsypać mąke dodać jajka i rozpuszczone drożdże. Dobrze wymieszać. Pozostawić do wyrośnięcia. Smażyć na oleju (1 - 1,5 cm.).
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej