Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: lalajula

ratingratingratingratingrating

3

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

800 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobi ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Połączy z drobno pokrojonymi jabłkami.

Krok 3

Usmarzyc. Posypac cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej