Racuchy z jabłkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z jabłkami

Autor: lalajula

ratingratingratingratingrating

2

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 szklanki

1 łyżka

3 łyżki

2 sztuki

800 gramów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobi ciasto o konsystencji gęstej śmietany.

Krok 2

Połączy z drobno pokrojonymi jabłkami.

Krok 3

Usmarzyc. Posypac cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z jabłkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej