
Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.
Krok 2
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.
Krok 3
Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej