Szybkie racuchy - przepis na racuszki bez drożdży | Przepisy.pl pixel

Mini racuchy

Autor: Kuba1999

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.

Krok 3

Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej