
Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.
Krok 2
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.
Krok 3
Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej