Szybkie racuchy - przepis na racuszki bez drożdży | Przepisy.pl pixel

Mini racuchy

Autor: Kuba1999

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.

Krok 3

Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej