Szybkie racuchy - przepis na racuszki bez drożdży | Przepisy.pl pixel

Mini racuchy

Autor: Kuba1999

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.

Krok 3

Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kolorowy makaron
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej