
Składniki
1 kilogram
0.5 kilograma
3 sztuki
0.5 łyżeczki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.
Krok 2
Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.
Krok 3
Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej