Szybkie racuchy - przepis na racuszki bez drożdży | Przepisy.pl

Mini racuchy

Autor: Kuba1999

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

0.5 kilograma

3 sztuki

0.5 łyżeczki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąke, jajka, cukier, proszek do pieczenia i wodę zmięszać razem i mocno rozrobić.

Krok 2

Gotowe ciasto rozwałkować i wycinać kółka szklanką o małej średnicy.

Krok 3

Placuszki smarzyć na rozgrzanym oleju tak aby stały sie złociste. Posypać gotowe racuchy cukrem pudrem. Smacznego!!! :D

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini racuchy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej