Racuchy z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos:

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

Krok 2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej