Racuchy z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos:

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

Krok 2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej