Racuchy z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Racuchy z cukinii

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

2

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

sos:

250 mililitrów

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dziś przygotuję dla ciebie RACUCHY Z CUKINI. Do tego sos z gęstej śmietany albo kwaśne mleko do popicia. Wystarczy na lekką kolację.

Krok 2

Przygotuj cukinie: odetnij i wyrzuć końcówki, a całe (nie obrane) cukinie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Wymieszaj (możesz rękami) z jajkami, mąką, proszkiem do pieczenia i solą. Dodaj olej orzechowy i szczypiorek, jeszcze raz wymieszaj i przypraw do smaku. Rozgrzej olej lub smalec we frytkownicy. Dwoma wilgotnymi łyżkami nabieraj masę i wkładaj ją na gorący tłuszcz. W tym czasie delikatnie poruszaj koszykiem frytkownicy. Usmaż na złoty kolor, wyjmij łyżką cedzakową i osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Wymieszaj składniki sosu, podawaj w miseczce obok racuchów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Racuchy z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Sałatka Królewska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej