Łódeczki z grillowanymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Łódeczki z grillowanymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

6

62 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

93 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 łyżeczka

15 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

150 gramów

1 łyżka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię oraz pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz warzywa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Metalową formę do muffinek posmaruj margaryną.

Krok 3

Ciasto filo potnij na kwadraty o boku 10 cm i wyłóż nimi foremki.

Krok 4

Doprawione warzywa nałóż do każdej foremki, a na wierzchu każdej z nich połóż po kawałku sera.

Krok 5

Całość wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Łódeczki z grillowanymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Brokuły z fetą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Łódeczki z grillowanymi warzywamiŁódeczki z grillowanymi warzywami

Oto przepis, dzięki któremu szybko przyrządzisz efektowną przekąskę, znakomitą na przyjęcie. Do przygotowania łódeczek z grillowanymi warzywami potrzebne jest filo – to rodzaj cienkiego ciasta warstwowego, które wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Do jego zrobienia używa się jedynie trzech składników: mąki, wody oraz oliwy. Po upieczeniu jest kruche i delikatne w smaku, świetnie skomponuje się więc z warzywno-serowym farszem. Jak go przygotować? Na początek na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz małe kawałki pieczarek i cukinii. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i przyprawą uniwersalną, a następnie przełóż nadzienie do wyłożonych ciastem filo foremek. Na wierzchu każdej z nich połóż kawałek sera pleśniowego typu brie. Zapieczone w ten sposób ciasto będzie prezentowało się jeszcze bardziej apetycznie. Przed zaserwowaniem możesz dodatkowo przystroić je gałązkami świeżych ziół. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw stanie się dzięki naszym przepisom prostsze niż kiedykolwiek.