
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
150 gramów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię oraz pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz warzywa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Metalową formę do muffinek posmaruj margaryną.
Krok 3
Ciasto filo potnij na kwadraty o boku 10 cm i wyłóż nimi foremki.
Krok 4
Doprawione warzywa nałóż do każdej foremki, a na wierzchu każdej z nich połóż po kawałku sera.
Krok 5
Całość wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łódeczki z grillowanymi warzywami
Oto przepis, dzięki któremu szybko przyrządzisz efektowną przekąskę, znakomitą na przyjęcie. Do przygotowania łódeczek z grillowanymi warzywami potrzebne jest filo – to rodzaj cienkiego ciasta warstwowego, które wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Do jego zrobienia używa się jedynie trzech składników: mąki, wody oraz oliwy. Po upieczeniu jest kruche i delikatne w smaku, świetnie skomponuje się więc z warzywno-serowym farszem. Jak go przygotować? Na początek na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz małe kawałki pieczarek i cukinii. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i przyprawą uniwersalną, a następnie przełóż nadzienie do wyłożonych ciastem filo foremek. Na wierzchu każdej z nich połóż kawałek sera pleśniowego typu brie. Zapieczone w ten sposób ciasto będzie prezentowało się jeszcze bardziej apetycznie. Przed zaserwowaniem możesz dodatkowo przystroić je gałązkami świeżych ziół. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw stanie się dzięki naszym przepisom prostsze niż kiedykolwiek.