
Składniki
1 opakowanie
1 łyżeczka
15 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 pęczek
150 gramów
1 łyżka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię oraz pieczarki pokrój w mniejsze kawałki, czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż czosnek oraz warzywa, dopraw Delikatem Knorr i pieprzem. Metalową formę do muffinek posmaruj margaryną.
Krok 3
Ciasto filo potnij na kwadraty o boku 10 cm i wyłóż nimi foremki.
Krok 4
Doprawione warzywa nałóż do każdej foremki, a na wierzchu każdej z nich połóż po kawałku sera.
Krok 5
Całość wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Łódeczki z grillowanymi warzywami
Oto przepis, dzięki któremu szybko przyrządzisz efektowną przekąskę, znakomitą na przyjęcie. Do przygotowania łódeczek z grillowanymi warzywami potrzebne jest filo – to rodzaj cienkiego ciasta warstwowego, które wywodzi się z kuchni bałkańskiej. Do jego zrobienia używa się jedynie trzech składników: mąki, wody oraz oliwy. Po upieczeniu jest kruche i delikatne w smaku, świetnie skomponuje się więc z warzywno-serowym farszem. Jak go przygotować? Na początek na rozgrzanej oliwie podsmaż czosnek oraz małe kawałki pieczarek i cukinii. Całość dopraw szczyptą świeżo zmielonego czarnego pieprzu i przyprawą uniwersalną, a następnie przełóż nadzienie do wyłożonych ciastem filo foremek. Na wierzchu każdej z nich połóż kawałek sera pleśniowego typu brie. Zapieczone w ten sposób ciasto będzie prezentowało się jeszcze bardziej apetycznie. Przed zaserwowaniem możesz dodatkowo przystroić je gałązkami świeżych ziół. Mamy nadzieję, że przyrządzanie smacznych potraw stanie się dzięki naszym przepisom prostsze niż kiedykolwiek.