Francuskie rożki z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

77 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

53 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.

Krok 2

Na patelnię dodaj szpinak. Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź.

Krok 3

Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku każdego z nich ułóż wycięte z ciasta egg rolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.

Krok 4

Na środek kwadratów nałóż farsz. Ich brzegi posmaruj jajkiem, a następnie złóż, formując rożki.

Krok 5

Złożone rożki umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj je jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Chłodnik na botwince
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej