Ciasto francuskie z krewetkami i szpinakiem | Przepisy.pl pixel

Francuskie rożki z owocami morza

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
90 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 łyżeczka

50 gramów

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

4 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.

Krok 2

Na patelnię dodaj szpinak. Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź.

Krok 3

Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku każdego z nich ułóż wycięte z ciasta egg rolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.

Krok 4

Na środek kwadratów nałóż farsz. Ich brzegi posmaruj jajkiem, a następnie złóż, formując rożki.

Krok 5

Złożone rożki umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj je jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Francuskie rożki z owocami morza - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej