
Składniki
100 gramów
1 łyżeczka
50 gramów
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
4 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Następnie dodaj oczyszczone krewetki i pokrojone surimi.
Krok 2
Na patelnię dodaj szpinak. Całość smaż chwilę, dopraw do smaku Delikatem Knorr oraz pieprzem. Farsz wystudź.
Krok 3
Z ciasta francuskiego wytnij kwadraty. W środku każdego z nich ułóż wycięte z ciasta egg rolls nieco mniejsze kwadraty posmarowane wcześniej jajkiem.
Krok 4
Na środek kwadratów nałóż farsz. Ich brzegi posmaruj jajkiem, a następnie złóż, formując rożki.
Krok 5
Złożone rożki umieść na blasze wyłożonej pergaminem w kilkucentymetrowych odstępach. Posmaruj je jajkiem i wstaw do nagrzanego do 200 °C piekarnika na 25 minut. Podawaj na ciepło.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej