Sałatka z kurczaka z ananasem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z kurczaka z ananasem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

1 opakowanie

null

1 opakowanie

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka ugotuj w wodzie z dodatkiem Rosołu szlachetnego drobiowo-warzywnego Knorr. Przestudź i pokrój w kostkę.

Krok 2

Ananasa również pokrój w kostkę. Dodaj do kurczaka razem z odsączoną kukurydzą. kukurydzę.

Krok 3

Orzechy sparz wrzątkiem i dodaj do pozostałych składników,

Krok 4

Do sałatki dodaj majonez i wymieszaj, dopraw pieprzem.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z kurczaka z ananasem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej