Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

0.5 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartki kurczaka obierz ze skóry, mięso oddziel od kości i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Ryż ugotuj na sypko po studzeniu połącz z kurczakiem .

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone w kawałeczki mandarynki, posiekane włoskie orzechy i odsączoną kukurydzę.

Krok 4

Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej