Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

0.5 opakowania

5 sztuk

1 opakowanie

4 łyżki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartki kurczaka obierz ze skóry, mięso oddziel od kości i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Ryż ugotuj na sypko po studzeniu połącz z kurczakiem .

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone w kawałeczki mandarynki, posiekane włoskie orzechy i odsączoną kukurydzę.

Krok 4

Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej