
Składniki
1 szczypta
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
0.5 opakowania
4 łyżki
1 sztuka
400 gramów
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ćwiartki kurczaka obierz ze skóry, mięso oddziel od kości i pokrój w małe kawałki.
Krok 2
Ryż ugotuj na sypko po studzeniu połącz z kurczakiem .
Krok 3
Następnie dodaj pokrojone w kawałeczki mandarynki, posiekane włoskie orzechy i odsączoną kukurydzę.
Krok 4
Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem.
Krok 5
Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej