Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

0.5 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartki kurczaka obierz ze skóry, mięso oddziel od kości i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Ryż ugotuj na sypko po studzeniu połącz z kurczakiem .

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone w kawałeczki mandarynki, posiekane włoskie orzechy i odsączoną kukurydzę.

Krok 4

Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej