Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka wędzony kurczak z mandarynkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

0.5 opakowania

4 łyżki

1 sztuka

400 gramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ćwiartki kurczaka obierz ze skóry, mięso oddziel od kości i pokrój w małe kawałki.

Krok 2

Ryż ugotuj na sypko po studzeniu połącz z kurczakiem .

Krok 3

Następnie dodaj pokrojone w kawałeczki mandarynki, posiekane włoskie orzechy i odsączoną kukurydzę.

Krok 4

Majonez połącz z jogurtem naturalnym, dopraw skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr i pieprzem.

Krok 5

Sałatkę polej sosem i wymieszaj. Podawaj schłodzoną.

garlic

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka  wędzony kurczak z mandarynkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej