PRZEPISY.PL
Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty

  • 15
  • 2
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • masło1 łyżka
  • woda100 ml
  • Krok 1

    Na dużą patelnię lub do garnka wlewamy wodę i dodajemy masło.
  • Krok 2

    Kapustę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą, pieprzem, chilli i rozkruszoną mini kostką cebulkową. Przykrywamy i dusimy 15 minut. Mieszamy, okrywamy przykrywkę i podgrzewamy jeszcze kilka minut do odparowania płynu.
  • Krok 3

    Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną lekką sałatkę.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

39
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
503
osoby dodały do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
206
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
114
osób dodało do Mniamlisty
30''
2
Łatwe