Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą patelnię lub do garnka wlewamy wodę i dodajemy masło.

Krok 2

Kapustę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą, pieprzem, chilli i rozkruszoną mini kostką cebulkową. Przykrywamy i dusimy 15 minut. Mieszamy, okrywamy przykrywkę i podgrzewamy jeszcze kilka minut do odparowania płynu.

Krok 3

Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną lekką sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej