Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą patelnię lub do garnka wlewamy wodę i dodajemy masło.

Krok 2

Kapustę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą, pieprzem, chilli i rozkruszoną mini kostką cebulkową. Przykrywamy i dusimy 15 minut. Mieszamy, okrywamy przykrywkę i podgrzewamy jeszcze kilka minut do odparowania płynu.

Krok 3

Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną lekką sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej