Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

2

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na dużą patelnię lub do garnka wlewamy wodę i dodajemy masło.

Krok 2

Kapustę kroimy w grubą kostkę, wrzucamy na patelnię. Oprószamy solą, pieprzem, chilli i rozkruszoną mini kostką cebulkową. Przykrywamy i dusimy 15 minut. Mieszamy, okrywamy przykrywkę i podgrzewamy jeszcze kilka minut do odparowania płynu.

Krok 3

Podajemy jako dodatek do obiadu lub jako samodzielną lekką sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na ciepło z czerwonej kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka Viva Italia
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej