
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
1 sztuka
400 gramów
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente. Pieczarki pokrój na ćwiartki. Pod koniec gotowania makaronu dodaj pieczarki. Gotuj razem 1 minutę i całość odcedź.
Krok 2
Przełóż makaron i pieczarki do miski, dodaj wcześniej prażone orzechy włoskie, pokrojoną w drobną kostkę cebulę i posiekany szczypiorek.
Krok 3
Selera naciowego pokrój w drobną kostkę, obgotuj chwilę we wrzątku i również dodaj do sałatki.
Krok 4
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z jogurtem.
Krok 5
Wlej sos do sałatki, wymieszaj wszystkie składniki i przełóż na talerz. Udekoruj posiekanym szczypiorkiem.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka z makaronem i orzechami
Do przygotowania sałatek nadawać się będą różne rodzaje makaronu. Chociaż często przyrządza się je z makaronem typu kokardki, rurki czy świderki, spróbuj naszej wersji na sałatkę z orzechami przyrządzaną z pappardelle. To bardzo szerokie wstążki, zwyczajowo podawane z sosami – dzięki swojemu kształtowi dobrze komponują się z większymi kawałkami składników, dlatego wykorzystaj to i do sałatki dodaj pieczarki pokrojone na ćwiartki. Wrzuć je do wody pod koniec gotowania makaronu. Orzechy włoskie upraż na patelni, by stały się bardziej chrupiące i uzyskały lepszy smak – podziel je na mniejsze kawałki i dołącz do makaronu z grzybami. Smak sałatki urozmaicisz dodatkiem lekko pikantnego selera naciowego. Ugotuj go krótko, żeby pozostał lekko twardy i dorzuć do pozostałych składników. Pod sam koniec polej danie sosem w stylu włoskim, przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego, i udekoruj szczypiorkiem. Zachęcamy do wypróbowania naszego przepisu na znakomitą sałatkę z makaronem oraz orzechami.


































