
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
0.5 łyżeczki
0.2 szklanki
3 sztuki
1 szklanka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę ugotuj w wodzie z dodatkiem kostki Knorr i kurkumy. Jak będzie miękka odcedź ją.

Krok 2
W innym garnku ugotuj groszek i pokrojoną w kostkę marchewkę.

Krok 3
Upraż gorczycę i kmin rzymski na patelni, dodaj 1 łyżkę oliwy. Posiekaj szpinak.

Krok 4
Posiekaj: cebulę, czosnek, chili i imbir. Dodaj do gorczycy. Podsmaż chwilę i dodaj pokrojonego w kostkę pomidora.

Krok 5
Smaż przez dwie minuty, po czym dodaj soczewicę, groszek, marchew i szpinak. Gotuj przez 5 minut, aby składniki zmiękły i się dobrze połączyły. Podawaj samodzielnie lub do mięs.


Dobra rada:
Każdy rodzaj soczewicy przygotowuje się inaczej – najmniej czasu zajmie ci gotowanie soczewicy czerwonej i żółtej.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej