
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
300 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 pęczek
100 gramów
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.
Krok 3
Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.
Krok 4
Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.
Krok 5
Ugotuj makaron penne.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej