Rumiane penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

172 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

126 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.

Krok 5

Ugotuj makaron penne.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Dorota Kloz

    Dorota Kloz , 21.11.2017

    Witam.Na opakowaniu od Fix mam napisane,ze 150 ml wody.Jak dam 300 ml wody to sos nie będzie za rzadki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej