Rumiane penne ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rumiane penne ze szpinakiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

heart
181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

149 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

300 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

100 gramów

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie (2 łyżki) przesmaż posiekany czosnek i pokrojoną cebulę. Następnie dodaj liście szpinaku, oprósz solą i pieprzem, wymieszaj i zdejmij z ognia.

Krok 2

Fix Knorr rozmieszaj w rondelku z 300 ml wody oraz łyżką oliwy i zagotuj.

Krok 3

Ugotowany makaron połącz ze szpinakiem oraz sosem. Wymieszaj wszystko razem i przełóż do żaroodpornego naczynia.

Krok 4

Wierzch zapiekanki obficie posyp startym serem, a następnie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj 25 minut. Udekoruj listkami ziół.

Krok 5

Ugotuj makaron penne.

przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

1

Opinie o przepisie

  • Dorota Kloz

    Dorota Kloz , 21.11.2017

    Witam.Na opakowaniu od Fix mam napisane,ze 150 ml wody.Jak dam 300 ml wody to sos nie będzie za rzadki?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rumiane penne ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej