Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

48

2477 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

625 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1019 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

1 opakowanie

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

3 łyżki

10 listki

300 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż, delikatnie roztłucz. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 1

Krok 2

Cukinię pokrój w cienkie plastry, posmaruj resztą marynaty i pozostaw na minutę. Na plastrach cukinii połóż kurczaka, plasterki mozzarelli, suszone pomidory oraz listki bazylii. Całość zroluj i zepnij wykałaczkami.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 2

Krok 3

Roladę ułóż w żaroodpornym naczyniu. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, zagotuj i wlej do naczynia. Przykryj folią aluminiową, piecz przez 20 minut w nagrzanym do 190 °C piekarniku. Gotową roladę pokrój w plasterki. Danie można posypać tartym żółtym serem.

Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - Krok 3
32

Opinie o przepisie

  • Anna Cejnóg

    Anna Cejnóg , 10.06.2018

    Co zrobić jeśli chce wydrukować z tej strony przepis bo z maila się da a ze strony niebardzo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Zdybał

    Mateusz Zdybał , 22.10.2016

    super danie ;p byly male problemy z zawinieciem ale efekt koncowy bajka +++

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mirka Kosik

    Mirka Kosik , 08.03.2016

    zrobilam, super, polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Xxx

    Sylwia Xxx , 03.03.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Justyna Agata

    Justyna Agata , 07.01.2016

    Pyszne danie, jednak miałam kłopoty z zawinieciem rolada. POTRZEBA min. dwie cukinie .

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Łukasz Nowicki

    Łukasz Nowicki , 14.11.2015

    zjadłem przed chwilą palce lizać :) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • ela tomaszewska

    ela tomaszewska , 11.11.2015

    danie super wszystkim smakowało

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Korczyńska

    Magdalena Korczyńska , 18.10.2015

    Zrobiłam wszystko krok po kroku i kurczak nadal jest surowy po godzinie. Wątpię, by było jadalne. Jakim cudem 20 minut wystarczy?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Piotr  Murawski

    Piotr Murawski , 11.09.2015

    Tak przygotowana roladę można podawać z ryżem, z purée ziemniaczanym lub kaszą np. gryczaną. W przepisie podajemy jak przygotować samą roladę, bo jest ona najtrudniejsza do zrobienia - a podawać ją można z ulubionymi dodatkami :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Urbaniak

    Karol Urbaniak , 30.08.2015

    Kiedy możemy podjechać??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wojtek Łoziński

    Wojtek Łoziński , 30.08.2015

    tak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grzegorz L-lewicz

    Grzegorz L-lewicz , 30.08.2015

    Juz mam na nie ochote

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Grzeszczyk

    Monika Grzeszczyk , 29.08.2015

    Napewno smaczne mniam mnaim mniam .... :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Piwowarska

    Krystyna Piwowarska , 29.08.2015

    niedobre!!!!! łe brrr

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Raczyńska

    Hanna Raczyńska , 29.08.2015

    Potwierdzam , ze pyszne. Nie używam jednak knorra i salsę robię sama. A tak w ogóle to suszone pomidory są u nas niedoceniane.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Zarzycki

    Artur Zarzycki , 29.08.2015

    Wspaniałe! :) Tylko raczej nie oferowany wszędzie kurczak! ;)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogumiła Kłeczek

    Bogumiła Kłeczek , 29.08.2015

    Jasne, że za krótko. Trzeba ok 40 min

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ela Siuta

    Ela Siuta , 29.08.2015

    Próbowałam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aleksander Schlender

    Aleksander Schlender , 29.08.2015

    wyśmienite

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Leszek Sokołowski

    Leszek Sokołowski , 29.08.2015

    Minimum 30 min, już to robiłem. Nieźle wychodzi.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Burska

    Monika Burska , 29.08.2015

    20 minut w piekarniku to za krótko nawet dla piersi... Są w środku surowe, chyba że mam za grube plastry.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Czesław Stanasiuk

    Czesław Stanasiuk , 29.08.2015

    Już to lubię

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Sowa

    Dorota Sowa , 29.08.2015

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Karol Mikołajczyk

    Karol Mikołajczyk , 29.08.2015

    jakas propozycja z czym podawac takie danie? :-) czy jednak sama w sobie rolada jest wystarczajaca? :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Endriu Czaplarski

    Endriu Czaplarski , 29.08.2015

    Dziwne pytanie. Pewnie że chcę . Czekam na dostawę od 15 klub bilardowy Focus.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adam Mazur

    Adam Mazur , 29.08.2015

    ja chcę spróbować!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Konieczko

    Marek Konieczko , 29.08.2015

    Edytka kiedy można pszyjech na ten przysmak

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Masłowski

    Krzysztof Masłowski , 29.08.2015

    Świetne! Bez kurczaka...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Zdrojewska

    Danuta Zdrojewska , 29.08.2015

    Mniam mniam ciam ciam szam szam ach basta...,dietka tuz tuzxzz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Nowa

    Ryszard Nowa , 29.08.2015

    Ściskamy Hanię Gustawa i właścicielkę 4 kotów

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

RGęsina to mięso, które świetnie pasuje do kuchni polskiej, ponieważ możecie ją łączyć z owocami, warzywami i ziołami na wiele różnych sposobów. Pieczone gęsie udka to doskonały pomysł na uroczysty obiad lub kolację, ale pod warunkiem, że mięso po wyjęciu z piekarnika będzie soczyste i pełne smaku.

Czytaj więcej

Jesteście znudzeni tradycyjną panierką z bułki tartej, ale nie wyobrażacie sobie ulubionych kotletów bez złocistej otoczki? Panierka panko to strzał w dziesiątkę! Mimo że wywodzi się z kuchni japońskiej i jest powszechnie używana w azjatyckich specjałach, na polskich stołach sprawdzi się celująco.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsieRoladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie

Wystarczy pierś z kurczaka, cukinia, suszone pomidory i sos salsa, aby przygotować to pięknie prezentujące się na talerzu danie. Zapewniamy jednak, że oprócz walorów wizualnych, roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie naprawdę wspaniale smakują. To danie inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Roladki drobiowe przygotujesz bardzo szybko. Na uwagę w tym daniu zasługuje zwłaszcza pokrojona w cienkie plastry cukinia, która pełni rolę w tym daniu zadanie panierki, ale jest od niej o wiele ciekawsza. Dzięki niej pierś pozostaje soczysta i aromatyczna. Ciekawe połączenie sera i suszonych pomidorów filetowi smaku i charakteru. Kropkę nad i stanowi esencjonalny sos, barwą idealnie korespondujący z farszem. Do roladek drobiowych proponujemy sos typu salsa, na bazie pomidorów i ziół. Roladki możesz podać z kawałkami bagietki lub ułożyć je na ryżu.