Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie
łatwe
962 osoby zapisały

Składniki
400 gramów
1 łyżka
1 opakowanie
5 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
3 łyżki
10 listki
300 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż, delikatnie roztłucz. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią mięso.

Krok 2
Cukinię pokrój w cienkie plastry, posmaruj resztą marynaty i pozostaw na minutę. Na plastrach cukinii połóż kurczaka, plasterki mozzarelli, suszone pomidory oraz listki bazylii. Całość zroluj i zepnij wykałaczkami.

Krok 3
Roladę ułóż w żaroodpornym naczyniu. Fix Knorr wymieszaj z 300 ml wody, zagotuj i wlej do naczynia. Przykryj folią aluminiową, piecz przez 20 minut w nagrzanym do 190 °C piekarniku. Gotową roladę pokrój w plasterki. Danie można posypać tartym żółtym serem.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie
Wystarczy pierś z kurczaka, cukinia, suszone pomidory i sos salsa, aby przygotować to pięknie prezentujące się na talerzu danie. Zapewniamy jednak, że oprócz walorów wizualnych, roladki z piersi kurczaka na pomidorowej salsie naprawdę wspaniale smakują. To danie inspirowane kuchnią śródziemnomorską. Roladki drobiowe przygotujesz bardzo szybko. Na uwagę w tym daniu zasługuje zwłaszcza pokrojona w cienkie plastry cukinia, która pełni rolę w tym daniu zadanie panierki, ale jest od niej o wiele ciekawsza. Dzięki niej pierś pozostaje soczysta i aromatyczna. Ciekawe połączenie sera i suszonych pomidorów filetowi smaku i charakteru. Kropkę nad i stanowi esencjonalny sos, barwą idealnie korespondujący z farszem. Do roladek drobiowych proponujemy sos typu salsa, na bazie pomidorów i ziół. Roladki możesz podać z kawałkami bagietki lub ułożyć je na ryżu.