Roladki z szynki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z szynki

Autor: andrzej861

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
24 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

6 plastrów

2 łyżki

200 gramów

1 opakowanie

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzyj w misce biały ser z majonezem, sokiem z cytryny

Krok 2

Dodaj koperek, szczypiorek oraz Przyprawę w mini kostkach Knorr. Ponownie utrzyj tak aby wszystkie składniki się połączyły. Masę wstaw na godzinę do lodówki.

Krok 3

Nałóż na każdy plaster masę serową i zwijaj za pomocą folii. Roladki schłódź w lodówce przez godzinę

Krok 4

Przed podaniem roladki pokrój na 2 cm kawałki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z szynki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej