Roladki z roszponką i żółym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z roszponką i żółym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

2 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.

Krok 3

Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej