Roladki z roszponką i żółym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

261

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 plastry

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.

Krok 3

Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej