Roladki z roszponką i żółym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z roszponką i żółym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

2 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.

Krok 3

Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej