Roladki z roszponką i żółym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki z roszponką i żółym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

100 gramów

2 plastry

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.

Krok 3

Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej