Roladki z roszponką i żółym serem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki z roszponką i żółym serem

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

100 gramów

1 sztuka

2 plastry

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.

Krok 2

Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.

Krok 3

Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.

Krok 4

Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki z roszponką i żółym serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej