Składniki
2 sztuki
100 gramów
1 sztuka
2 plastry
1 szczypta
1 łyżka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso opłucz pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem i delikatnie rozbij. Posyp z obu stron pieprzem i Przyprawą do Kurczaka Knorr.
Krok 2
Na patelni zeszklij obraną i posiekaną w kostkę cebulę. Dodaj posiekaną roszponkę i przypraw pieprzem i Czosnkiem w Mini kostkach Knorr.Smaż kilka minut.
Krok 3
Na kazdy filet rozłóż przesmażoną rozponkę z cebulą, rozłóż ser żółty i zwiń w roladki. Zepnij wykałaczkami.
Krok 4
Smaż pod przkryciem, a gdy mięso się zetni wyciącnij wykałaczki i ładnie zrumień.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej