Roladki schabowe z ananasem i selerem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki schabowe z ananasem i selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
11 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

6 plastrów

2 łyżki

6 plastrów

2 łyżki

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij do grubości do 1 cm. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Każdy kotlet posmaruj z jednej strony ketchupem, ułóż po łyżce selera, po 2 połówki plastrów ananasa i plaster sera.

Krok 3

Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej