Roladki schabowe z ananasem i selerem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

6 plastrów

2 łyżki

6 plastrów

2 łyżki

6 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij do grubości do 1 cm. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 2

Każdy kotlet posmaruj z jednej strony ketchupem, ułóż po łyżce selera, po 2 połówki plastrów ananasa i plaster sera.

Krok 3

Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki schabowe z ananasem i selerem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej