Roladki schabowe z ananasem i selerem

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

11 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 łyżka

1 opakowanie

6 plastrów

2 łyżki

6 plastrów

2 łyżki

1 szczypta

6 sztuk

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kotlety rozbij do grubości do 1 cm. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Podsmaż na rozgrzanym oleju.

Krok 1

Każdy kotlet posmaruj z jednej strony ketchupem, ułóż po łyżce selera, po 2 połówki plastrów ananasa i plaster sera.

Krok 1

Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej