Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
6 plastrów
2 łyżki
6 plastrów
2 łyżki
6 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kotlety rozbij do grubości do 1 cm. Oprósz solą, pieprzem i mąką. Podsmaż na rozgrzanym oleju.
Krok 2
Każdy kotlet posmaruj z jednej strony ketchupem, ułóż po łyżce selera, po 2 połówki plastrów ananasa i plaster sera.
Krok 3
Zapiekaj w średnionagrzanym piekarniku przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej