Roladki drobiowe z fetą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z fetą i papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty. Posyp z jednej strony papryką w płatkach, czosnkiem w granulowanym i solą.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku fety pokrojonej w mniejsze kawałki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Roladki natrzyj z zewnętrznej strony przyprawą Knorr i przyprawą.

Krok 4

Roladki piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 25-30 minut, najlepiej w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej