Roladki drobiowe z fetą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki drobiowe z fetą i papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty. Posyp z jednej strony papryką w płatkach, czosnkiem w granulowanym i solą.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku fety pokrojonej w mniejsze kawałki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Roladki natrzyj z zewnętrznej strony przyprawą Knorr i przyprawą.

Krok 4

Roladki piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 25-30 minut, najlepiej w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z kurczaka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej