
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
50 gramów
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety drobiowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty. Posyp z jednej strony papryką w płatkach, czosnkiem w granulowanym i solą.
Krok 2
Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku fety pokrojonej w mniejsze kawałki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.
Krok 3
Roladki natrzyj z zewnętrznej strony przyprawą Knorr i przyprawą.
Krok 4
Roladki piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 25-30 minut, najlepiej w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej