Roladki drobiowe z fetą i papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki drobiowe z fetą i papryką

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

2

heart
6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

48 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

50 gramów

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety drobiowe opłucz pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Każdy kawałek rozbij na cieńsze płaty. Posyp z jednej strony papryką w płatkach, czosnkiem w granulowanym i solą.

Krok 2

Paprykę umyj i pokrój w paski. Na środek każdego kawałka mięsa połóż trochę papryki i po kawałku fety pokrojonej w mniejsze kawałki. Mięso zwiń w roladki i zepnij wykałaczkami.

Krok 3

Roladki natrzyj z zewnętrznej strony przyprawą Knorr i przyprawą.

Krok 4

Roladki piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza ok. 25-30 minut, najlepiej w rękawie do pieczenia lub w folii aluminiowej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki drobiowe z fetą i papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej