Roladki ze śledzi i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze śledzi i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

200 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.

Krok 2

Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Kurczak ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej