
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
200 mililitrów
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.
Krok 2
Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej