Roladki ze śledzi i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze śledzi i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

200 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.

Krok 2

Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Świeże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.

Czytaj więcej

Bób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!

Czytaj więcej