Składniki
1 sztuka
5 sztuk
200 mililitrów
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.
Krok 2
Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej