
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
200 mililitrów
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.
Krok 2
Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej