
Składniki
1 sztuka
5 sztuk
200 mililitrów
1 pęczek
5 sztuk
1 sztuka
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.
Krok 2
Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.
Krok 3
Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.
Krok 4
Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.
Krok 5
Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej