Roladki ze śledzi i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze śledzi i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

200 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.

Krok 2

Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej