Roladki ze śledzi i jajek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki ze śledzi i jajek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

5 sztuk

200 mililitrów

1 pęczek

5 sztuk

1 sztuka

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śledzie namocz w przegotowanej wodzie na noc.

Krok 2

Pomidora, ogórka pokrój na małą kostkę. Koperek posiekaj.

Krok 3

Do warzyw dodaj majonez, jogurt i posiekany koperek.

Krok 4

Jajka ugotuj na twardo, pokrój na połówki. Każdą połówkę owiń płatem śledzia i zepnij wykałaczką.

Krok 5

Na końcówki wykałaczek nabij rzodkiewkę. Ułóż na półmisku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki ze śledzi i jajek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
11 osób ogląda przepis:
Dorsz w porach
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej