Sałatka z tuńczykiem i cebulą

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.

Krok 2

Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.

Krok 5

Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.

Krok 6

Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej