
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.
Krok 2
Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 4
Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.
Krok 5
Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.
Krok 6
Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej