
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.
Krok 2
Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 4
Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.
Krok 5
Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.
Krok 6
Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej