
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.
Krok 2
Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 4
Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.
Krok 5
Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.
Krok 6
Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej