
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.
Krok 2
Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 4
Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.
Krok 5
Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.
Krok 6
Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej