Sałatka z tuńczykiem i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.

Krok 2

Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.

Krok 5

Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.

Krok 6

Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej