
Składniki
0.5 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
2 łyżki
0.5 sztuki
0.5 łyżeczki
1 opakowanie
3 łyżki
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.
Krok 2
Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.
Krok 3
Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.
Krok 4
Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.
Krok 5
Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.
Krok 6
Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej