Sałatka z tuńczykiem i cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z tuńczykiem i cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

0.5 sztuki

0.5 łyżeczki

1 opakowanie

3 łyżki

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo, ostudź, obierz ze skorupki i rozetnij w ósemki.

Krok 2

Sałatę opłucz, osusz i ułóż na dnie salaterki.

Krok 3

Cebulę pokrój w piórka, a ogórka w kostkę. Ułóż na liściach sałaty.

Krok 4

Tuńczyka odsącz z zalewy, rozrzuć na warzywach razem z połówkami oliwek.

Krok 5

Udekoruj sałatkę ósemkami jajek i pomidora.

Krok 6

Oliwę zmieszaj z octem i dopraw do smaku. Polej sałatkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z tuńczykiem i cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka Gyros
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej